szerző:
hvg.hu

Két osztrák és egy montenegrói szállodával, valamint a szegedi szegedi Hotel Forrással és a Napfényfürdővel bővült a Mészáros-birodalom.

„A tavaly decemberben bejelentett tőkeemelés-sorozat záróakkordjaként” a KONZUM Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. megvásárolja a Ligetfürdő Kft. 100 százalékos üzletrészét. Ezzel a társaság kizárólagos érdekeltségébe kerül két osztrák szálloda, egy montenegrói wellnesshotel, valamint a szegedi Hotel Forrás és a Napfényfürdő Aquapolis – közölte a cég kedden délután.

A tőzsdei társaság turisztikai portfóliójának bővítésére irányuló tőkeemelésekkel a menedzsment célja az, hogy a Konzum a közép-kelet-európai régió meghatározó turisztikai befektetőjévé, a társaság turisztikai érdekeltségeit működtető Hunguest pedig a régió egyik jelentős szállodaüzemeltetőjévé váljon – tették hozzá.

A Ligetfürdő Kft. tulajdonába került a négycsillagos szegedi Forrás Hotel mellett Magyarország legnagyobb gyógy-, wellness- és élményfürdője, a Napfényfürdő Aquapolis, Montenegróban a négycsillagos Sun Resort, továbbá két szálloda az ausztriai Hohe Tauern Nemzeti Parkban: a Hotel Heiligenblut és a Post Hotel.

Az ügylet ellenértékét a Konzum PE Magántőkealap egyenlíti ki a tőzsdei társaság helyett, majd az eladók felé teljesített vételár-követeléssel tőkét emel a Konzum Nyrt.-ben. A Konzum PE Magántőkealap követelését a Konzum Nyrt. új részvények zártkörű forgalomba hozatalával egyenlíti ki, az ügylet bejelentésekor rögzített, 3.141 forintos árfolyamon – magyarázták.

Az apport után lezárul a Konzum tavaly december 12-én bejelentett tőkeemelés-sorozata, melyek 60 milliárd forint fölé növelik a társaság saját tőkéjét, és tovább javítják jövedelemtermelő képességét – olvasható a közleményben.

Az elmúlt fél évben a Konzum közvetlen és közvetett módon összesen 18 belföldi és 5 külföldi szálloda tulajdonát szerezte, illetve szerzi meg, ezzel együtt érdekeltségébe került a Hunguest Hotels Zrt. is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!