szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Economist európai kiadásának címlapján látható a magyar miniszterelnök, mellette az orosz, a fülöp-szigeteki és a kínai elnök szerepel.

A portfolio.hu szúrta ki, hogy Vlagyimir Putyin orosz államfő, Rodrigo Duterte fülöp-szigeteki elnök és Xi Jinping kínai elnök mellé Orbán Viktor magyar miniszterelnök is felkerült az Economist európai kiadásának címlapjára. A hetilap európai kiadásának vezető cikke megállapítja: a pluralizmusra leselkedő legnagyobb veszélyek a fiatal demokráciákban vannak, ahol a fékek és ellensúlyok még nem túl erősek.

Magyarországról azt írják, előbb a gazdasági válsággal kellett szembenéznie, majd a menekültproblémával, amiért Orbán Viktor miniszterelnök Soros Györgyöt hibáztatja. A lap a négy elnökről megállapítja: közös bennük, hogy mindent megtesznek azért, hogy felszámolják a szabad sajtót, a pártatlan igazságszolgáltatást, és azokat az intézményeket, amelyek a liberális demokrácia fontos részeit jelentik.

A hetilap egy másik cikkében is foglalkozik Magyarországgal, ebben Németország és a visegrádi országok kapcsolatát elemzi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elkapta a koronavírust a maszkviselést elutasító mexikói elnök, Lopez Obrador

Elkapta a koronavírust a maszkviselést elutasító mexikói elnök, Lopez Obrador

12 ezer fölé emelkedett a járvány magyar áldozatainak száma

12 ezer fölé emelkedett a járvány magyar áldozatainak száma

Lazítások jöhetnek Horvátországban, ha nem jelenik meg a brit variáns

Lazítások jöhetnek Horvátországban, ha nem jelenik meg a brit variáns