szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nincs szó fairtásról, az ellenzéki sajtó valótlanokat állít – ezt mondta a kormánypárti szócsőnek Váczi János, a XII. kerület alpolgármestere.

A Normafa – természetesen Facebook-csoport osztott meg képeket arról, hogy a Normafánál az Eötvös út 48. számnál nagy területen vágtak ki fákat, ide tervezték ugyanis a "Normafa kapuja" elevezésű fogadóközpontot – írtuk meg korábban.

A kormányközeli Magyar Idők pénteki cikkében viszont azt ecsetelik, hogy a Normafán nem zajlik fairtás, minden ezzel kapcsolatos infó pedig totális ferdítés.

A lapnak a XII. kerületi alpolgármester, Váczi János beszélt ugyanis arról, hogy "ahhoz, hogy szépen rendbe hozhassuk az épületet, és parkosítani tudjuk a körülötte lévő területet, értelemszerűen ki kell vágnunk a megsűrűsödött növényzetet", de hangsúlyozta: az útban lévő fákat nem a Normafa erdős területéről takarítják el, hanem csak az érintett építési telkekről. "Az épület évtizedekig parlagon hevert, a kertjében elszaporodtak az ecet- és az akácfákhoz hasonló invazív fajok" – mondta.

Váczi szerint így "szó sincs arról, hogy a Normafa erdős-parkos részén fairtás történne, szemben a héten az ellenzéki sajtóban megjelent valótlanságokkal". Mint mondta, minden esetben a törvényi előírásokat szigorúan betartva járnak el, illetve hogy minden kivágott fa helyett az adott telken belül vagy amellett újat ültetnek.

"A terület rehabilitációjáról a 2015-ös helyi népszavazás döntött, a műemléki épületek helyreállítása is az emberek felhatalmazásából történik" – mondta az alpolgármester.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pozitív lett Csepel polgármesterének koronavírustesztje

Pozitív lett Csepel polgármesterének koronavírustesztje

Kínában a 18 évnél fiatalabbaknak számláló mutatja majd, mikor mit csinálhatnak a neten

Kínában a 18 évnél fiatalabbaknak számláló mutatja majd, mikor mit csinálhatnak a neten

Kínában vezet számlát Donald Trump cége

Kínában vezet számlát Donald Trump cége