szerző:
hvg.hu

A svájci székhelyű MET csoport tulajdonába került a Tigáz, miután hivatalosan is lezárult a tranzakció.

A MET a Tigáz Zrt. jegyzett tőkéjének 98,99 százalékáról írt alá részvény-adásvételi megállapodást az olasz ENI-vel még 2017 decemberében. A tranzakció június 2018. június 21-én zárult le, a szükséges zárási feltételek teljesülése után, illetve a többi között a Gazdasági Versenyhivatal és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jóváhagyását követően – írják az ügyletről szóló közleményben.

Ebben áll az is, hogy a Tigáz új elemmel gazdagítja a MET eszközportfólióját, és így kiválóan illeszkedik a cégcsoport növekedési stratégiájába. A Tigáz Zrt. 100 százalékos tulajdonában álló Tigáz-DSO Földgázelosztó Kft. az északkelet-magyarországi földgázelosztási tevékenységért felel.

A társaság közleményében azt írta: az új tulajdonos megbízható és biztonságos módon, szabályozott környezetben üzemelteti tovább a gázelosztó hálózatot. A tulajdonosváltás a Tigáz feladatait nem érinti.

Lehőcz Balázs Gábor, a Tigáz Zrt. vezérigazgatója szerint a MET csoporton belül az üzemeltetett, illetve a jelenleg fejlesztés alatt álló eszközöknek köszönhetően biztos háttér áll rendelkezésre a Tigáz professzionális működtetéséhez.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!