szerző:
hvg.hu

Most a helyi kórház állt bele Márki-Zay Péterbe, indoklás nélkül felmondták az önkormányzattal az intézmény belső ellenőrzésére kötött szerződést, valamint a kórházi parkolóra kötött bérletet. Ez utóbbi a betegeknek fájt volna, ha nem hekkelte volna meg a lezárást az önkormányzat. A pénteki rendkívüli közgyűlésen a kórházi ügyek is előkerülnek, az ülés ezekben a percekben kezdődött.

Újabb 20 millió forinttal rövidíti meg Hódmezővásárhely költségvetését az, hogy két szerződést is felmondott a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ igazgatója, aki egyébként perben áll a város polgármesterével, Márki-Zay Péterrel. Azért perelte be a kórházigazgató Márki-Zayt, mert még a kampányban egy fórumon azt mondta a február 25-én megválasztott polgármester, hogy az életével játszik az, aki a vásárhelyi kórházba beteszi a lábát.

A kórház és az önkormányzat évekkel ezelőtt kötött szerződéseket egyfelől az egészségügyi intézmény belső ellenőrzésének elvégzéséről, valamint a kórházhoz tartozó területen a parkoló használatáról. Az előbbiért havonta 480 ezer forintot fizetett a kórház a városnak, az utóbbiért pedig havi egymillió forintot. A szerződések felbontását a kórházvezető nem indokolta, összességében közel 20 millió forinttól esik el a város.

A kórház le is zárta a parkolót már napokkal ezelőtt, ám az önkormányzat úgy döntött, hogy ingyen is a betegek rendelkezésére bocsátják azt, így pár napos szünet után újranyitották azt.

A rendkívüli közgyűlésen szó lesz még más kórházi ügyről is, ugyanis az egészségügyi központ 264 millió forint kölcsönt is biztosított az önkormányzat számára. Ennek átütemezéséről már elindult egy levelezés a felek között, ám a város élén történt változással ezek befejeződtek. Így most váratlanul érte az önkormányzatot, hogy ügyvédi felszólítást kaptak a törlesztés teljesítéséről, ezzel szintén nehéz helyzetbe hozták a várost.

A rendkívüli közgyűlést egyébként a helyi Fidesz frakcióvezetője, Hegedűs Zoltán kezdeményezte, a jobboldali képviselők a térségi szociális intézmény vezetői posztjára kiírt pályázat miatt szorgalmazták az ülést. A helyi Fidesz egyik képviselőtársuk, Bálint Gabriella pályázatát támogatta, aki évek óta tölti be ezt a posztot, ám a pályázatra mások is jelentkeztek. A rendkívüli ülésen ezt a napirendi pontot zárt ülésen tárgyalják a képviselők, a kórházzal kapcsolatos kérdésekről a nyilvános részben döntenek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!