szerző:
hvg.hu

A Forbes idén is elkészítette listáját.

Amerika leggazdagabb női vállalkozóit rangsorolta idén is a Forbes. A cikkből kiderül, hogy a genetikai tesztektől az űrkutatásig a nők számos területen értek el sikereket. Közös bennük, hogy előszeretettel használják a közösségi médiát vállalkozásuk építésére, márkájuk megerősítésére. Ennek is köszönhető, hogy az Egyesült Államok legsikeresebb női vállalkozói ma gazdagabbak, mint valaha – írja a lap.

A top 60-ból 24-en milliárdosok. A cikk arra hívja fel a figyelmet, hogy tavaly még csak 18-an voltak. Heten most szerepelnek először a listán. Közülük az egyik leggazdagabb milliárdos Anastasia Soare, akinek kozmetikai cége van, és több mint 17 millió követője az Instagramon. Szintén először került a Forbes listájára Kim Kardashian, aki 2007-ben azzal szerzett ismertséget magának, hogy nyilvánosságra került szexvideója miatt a bíróság 5 millió dollár kártérítést ítélt meg neki. Még abban az évben valóságshow indult az ő és a családja életéről. 2010-ben már Kim volt a legjobban kereső valóságshow-sztár, mintegy 6 millió dolláros bevétellel. Testvéreivel, Kourtney-vel és Chloéval butikláncot is alapítottak, ahol ruházati cikkek mellett parfümöket is árulnak.

Az idei lista első helyére Diane Hendricks, a wisconsini milliárdos és filmgyártó került, vagyonát több mint 4 milliárd dollárra becsülik.

A Forbes kiemeli, a nők közül 17-en a divatszakmában dolgoznak, de ott van a legsikeresebbek között a médiából ismert Oprah Winfrey, illetve a tízszeres Grammy-díjas amerikai country-pop énekesnő, dalszerző és színész, Taylor Swift is.

Érdekesség még, hogy a top 60 női vállalkozó közül 14 nem az Egyesült Államokban született. Köztük az az Eren Ozmen, aki a húszas éveiben érkezett Törökországból az Egyesült Államokba, több részmunkaidős állása is volt, miközben egy üzleti iskolában tanult: házi készítésű baklavát árult egy pékségben, és volt éjszakai takarító is annál a vállalatnál, amelyet később a férjével megvett.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!