szerző:
hvg.hu

Hiába fizetett vissza az állam sok devizahitelt, a forint annyival gyengült, hogy ez meg sem látszik az adósságszámokban.

Közel 330 milliárd forinttal nőtt a központi költségvetés adóssága a gyenge forint miatt – számolta ki az mfor.hu. Ráadásul ennek több mint a fele az árfolyam júniusi esése miatt volt: az első öt hónapban 162 milliárd forinttal nőtt az adósságállomány az árfolyamváltozás miatt, utána pedig egy hónap alatt 167,9 milliárddal.

Pedig júniusban nagyot csökkent volna az adósság, ha nem gyengül a forint. Egy tíz éve kibocsátott devizakötvényből 413 milliárd forint törlesztése ebben a hónapban volt esedékes, ennek ellenére június végén csak 9 milliárd forinttal volt kisebb az adósság, mint május utolsó napján.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!