Miért veszélyes halogatni a digitalizációt? Cégvezetőként ezeket érdemes átgondolnia!
Aki időben cselekszik, hatékonyabban működik és pályázatokhoz, új piacokhoz is hozzáférhet.
Hat településen indul a „tesztüzem” szerdától, annyi adag ételt főznek majd, ahányan betérnek a népkonyhákra. A Pünkösdi Egyház működteti majd állami pénzből az ételosztó centrumot, egy frissen alakult cég pedig a konyhát.
„Karácsonykor néztem a televíziót, ahol éppen egy ételosztást mutatott a híradó. A riporter egy orosházi asszonyt szólított meg a sorban, aki gyermekeivel várt az ételre. Akkor döntöttem el, hogy itt helyben is kell ilyen lehetőség” – így magyarázta Simonka György, Dél-Békés parlamenti képviselője, hogy miért is állt neki, hogy összehozzon egy ingyen ételt kínáló népkonyhát a térségben.
Tesztelték a helyieket, kiderült, hogy a megkérdezett ötezer lakos nyolcvan százaléka gondolja úgy, hogy szükség van egy ilyen lehetőségre a Viharsarokban is, nem csak a fővárosban élnek rászorulók.
Simonka kereste az egyházakat, végül a Magyar Pünkösdi Egyház Humán Szolgáltató Központja fogadta be az intézményei közé a népkonyhát. Egyelőre hat településen indul szerdától az ételosztás, az adagokat Orosházán főzik. Bodorló Borbála, a Közösségi Misszió vezetője elmondta, hogy állami normatívából működnek majd az ételosztók. A konyhát egy magáncég működteti, amely az idén márciusban alakult.
Aki időben cselekszik, hatékonyabban működik és pályázatokhoz, új piacokhoz is hozzáférhet.
Bővült azon fejlesztési lehetőségek köre, amelyekre a Demján Sándor Tőkeprogramban forrást igényelhetnek a vállalkozások.
Javult a vállalkozások alkupozíciója: az árak konszolidálódtak, a kockázati prémiumok csökkentek, van verseny. Érdemes élni a lehetőségekkel.
Már egyetlen, megfelelően kiválasztott MI-eszköz révén is jelentős hatékonyságnövekedést érhetnek el a kisebb cégek is.
Ez a HVG heti gazdasági összefoglalója.