Laza, ropogós héjú, gömbölyű és metszett – mi az?

A Várhegyi Deres, az év kenyere. Augusztus 20-a után lehet kóstolni.

  • hvg.hu hvg.hu
Laza, ropogós héjú, gömbölyű és metszett – mi az?

A Magyar Pékszövetség idei, augusztus 20-a alkalmából szervezett termékversenyét a hagyományokhoz híven 3 kategóriában hirdették meg. A fehér kenyér, a rozskenyér és innovatív termékekre kiírt megmérettetésre idén is több tucat pályamunka érkezett.

Az idei győztes a Kurdi Family Pék kft. Várhegyi Deres fantázianevű kenyere lett. Azt lehet tudni róla, hogy ez egy hosszú, 12 órás, hagyományos kovászolással készített fehér kenyér, laza, ropogós héjú, gömbölyű és jellegzetesen metszett. A másik két kategória nyerteseit később mutatják be.

A Magyar Pékszövetség termékversenye egyrészt egy magas színvonalú szakmai megmérettetés, másrészt az a célja, hogy kiderüljön, milyen a jó magyar kovászos kenyér – hangsúlyozta Septe József, a szervezet elnöke.

A nyertes receptúrák szabadon hozzáférhetők minden sütőipari gyártó számára, a termékek pedig augusztus 20-a után az ország számos pontján kaphatók lesznek.