szerző:
hvg.hu

Domokos László megfeledkezett róla, hogy éppen az állam írja elő, honnan vásárolják az intézmények a toalettpapírt.

Hétfőn hosszú interjút közölt az Állami Számvevőszék elnökével a Magyar Idők. Domokos Lászlót a magyar kórházak és más egészségügyi intézmények helyzetéről kérdezték, az ÁSZ-elnök pedig igen határozottan megmondta a véleményét.

Anarchia. Botrány. Ez a két szó, ami először eszembe jut.

– nyilatkozta Domokos. Szerinte az intézmények gazdálkodása sok helyen szabálytalan, és az intézményvezetők gondatlansága miatt tart ott az egészségügy, ahol. Az ÁSZ-elnök mindezt egy egyszerű példával szemléltette: azt állította, hogy miközben a kórházak hatalmas mennyiségű vécépapírt vásárolnak, fel sem merül, hogy ezt közbeszerzési eljárásban tegyék, így a beszállító valószínűleg jóval áron felül szállítja le a terméket.

És itt jön a csavar: a 24.hu megkereste az ehhez kapcsolódó BM-rendeletet, amelyről korábban maga az Orbán-kormány döntött. Ebből pedig az derül ki, hogy a kórházak kizárólag a büntetés-végrehajtási cégektől rendelhetnek meg egy sor terméket – köztük a vécépapírt is. A rendelet szerint ráadásul egészen addig nem részesíthetik előnyben más vállalat termékeit, amíg be nem tudják bizonyítani, hogy a büntetés-végrehajtási cégektől rendelt termékek 20 százalékkal többe kerülnek.

A BV Tökölön működteti az állami tulajdonú Duna Papír Kf.t-t. A cég terméklistája a kormányzati portálon is megtalálható, a kínálatban többfajta toalettpapír is szerepel. A cég tavaly rekordforgalmat bonyolított, de nyeresége alig haladta meg a 2 millió forintot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Nemcsak a metrón, a kórházakban is 32 fok van

Füllesztő hőséget tapasztalt az ATV híradós stábja több fővárosi kórházban is, van, ahol a függönyt már csak egy csipesz tartja, máshol vizes törülközővel a nyakukban ültek az idős betegek, hogy el tudják viselni az állapotokat.

Böjte Csabával fog imádkozni Ferenc pápa Csíksomlyón

Böjte Csabával fog imádkozni Ferenc pápa Csíksomlyón

Tömegével lehet rendelni O1G-s tárgyakat Kínából

Tömegével lehet rendelni O1G-s tárgyakat Kínából

Tovább melegszik az idő, de kicsit még marad a szél is

Tovább melegszik az idő, de kicsit még marad a szél is

Jeszenszky Géza: Soros György azért mégsem az ördög

Jeszenszky Géza: Soros György azért mégsem az ördög

Nagy baj van: kiszivárgott 773 millió e-mail-cím és rengeteg jelszó, itt ellenőrizheti, érintett-e

Nagy baj van: kiszivárgott 773 millió e-mail-cím és rengeteg jelszó, itt ellenőrizheti, érintett-e

Kövér után a NATO-közgyűlés is törölte Demeter Márta tagságát

Kövér után a NATO-közgyűlés is törölte Demeter Márta tagságát