szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Domokos László megfeledkezett róla, hogy éppen az állam írja elő, honnan vásárolják az intézmények a toalettpapírt.

Hétfőn hosszú interjút közölt az Állami Számvevőszék elnökével a Magyar Idők. Domokos Lászlót a magyar kórházak és más egészségügyi intézmények helyzetéről kérdezték, az ÁSZ-elnök pedig igen határozottan megmondta a véleményét.

Anarchia. Botrány. Ez a két szó, ami először eszembe jut.

– nyilatkozta Domokos. Szerinte az intézmények gazdálkodása sok helyen szabálytalan, és az intézményvezetők gondatlansága miatt tart ott az egészségügy, ahol. Az ÁSZ-elnök mindezt egy egyszerű példával szemléltette: azt állította, hogy miközben a kórházak hatalmas mennyiségű vécépapírt vásárolnak, fel sem merül, hogy ezt közbeszerzési eljárásban tegyék, így a beszállító valószínűleg jóval áron felül szállítja le a terméket.

És itt jön a csavar: a 24.hu megkereste az ehhez kapcsolódó BM-rendeletet, amelyről korábban maga az Orbán-kormány döntött. Ebből pedig az derül ki, hogy a kórházak kizárólag a büntetés-végrehajtási cégektől rendelhetnek meg egy sor terméket – köztük a vécépapírt is. A rendelet szerint ráadásul egészen addig nem részesíthetik előnyben más vállalat termékeit, amíg be nem tudják bizonyítani, hogy a büntetés-végrehajtási cégektől rendelt termékek 20 százalékkal többe kerülnek.

A BV Tökölön működteti az állami tulajdonú Duna Papír Kf.t-t. A cég terméklistája a kormányzati portálon is megtalálható, a kínálatban többfajta toalettpapír is szerepel. A cég tavaly rekordforgalmat bonyolított, de nyeresége alig haladta meg a 2 millió forintot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Nemcsak a metrón, a kórházakban is 32 fok van

Füllesztő hőséget tapasztalt az ATV híradós stábja több fővárosi kórházban is, van, ahol a függönyt már csak egy csipesz tartja, máshol vizes törülközővel a nyakukban ültek az idős betegek, hogy el tudják viselni az állapotokat.

Graffitivel emlékeznek Maradonára Óbudán

Graffitivel emlékeznek Maradonára Óbudán

Ónos eső miatt adtak ki figyelmeztetést több megyére

Ónos eső miatt adtak ki figyelmeztetést több megyére

Már a botrányos házibuli előtt romokban volt a Fidesz-alapító Szájer József brüsszeli karrierje

Már a botrányos házibuli előtt romokban volt a Fidesz-alapító Szájer József brüsszeli karrierje