szerző:
hvg.hu

És ezek még csak a vízügyekben kiírt és megnyert közbeszerzési pályázatok.

Két hét alatt hárommilliárd forintos tendergyőzelem, csak a vízügy területén: a jelek szerint a Mészáros és Mészáros Kft.-nél nyáron sincs lazsálás. A cég – amelyet egyébként a névadó június óta már nem közvetlenül, hanem egy holdingon keresztül birtokol – összesen 5 milliárd forintot nyert el önállóan, partner bevonása nélkül az Országos Vízügyi Főigazgatóságtól júliusban. Ez azt jelenti, hogy ez a társaság rehabilitálhatja a Séd–Nádor–Gaja-vízrendszert, láthatja el árvízvédelemmel a felső-dunai mellékágrendszereket, és ő végezheti a Vál-völgy vízrendezési feladatait.

A Mészáros és Mészáros Kft. vízügyi tarolása 2012-ben indult: elnyerte a Séd-sárvízi-malomcsatorna 880 millió forintos kiépítését. Mára piaci részesedése 2016-ról 2017-re a máshová nem sorolt egyéb építés területén 15-ről 40 százalékra, a máshová nem sorolt egyéb építmény építése terén 10-ről 22 százalékra nőtt. Márpedig a víz- és szennyvíz-gazdálkodási tevékenységek is idetartoznak. 2016-ban 420 milliárd forintos csatornafejlesztési tendert hirdetett meg a Nemzeti Fejlesztési Programiroda. Egy óriási keretmegállapodásról van szó, amelynek értelmében az ország hat területén egyenként legfeljebb 70 milliárd forint értékben hajtanak végre fejlesztéseket. A bizniszből 11 cég részesedik, ezek egyike természetesen a Mészáros és Mészáros Kft., de feltűnik a Colas, a Swietelsky, a Strabag és az Euroaszfalt. Nincs közöttük a Békés Drén, az a cég, amelyik korábban vitte a stafétát ezen a területen. Barkász Sándor cégének országos szinten már nem nagyon osztanak lapot. További részletek az e heti HVG-ben.        

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A BMW felépítette a Szaharában a monzai versenypálya tökéletes mását

A BMW felépítette a Szaharában a monzai versenypálya tökéletes mását

Itt van a kormány javaslata a gyermekek után járó ápolási díjra

Itt van a kormány javaslata a gyermekek után járó ápolási díjra

Fotók: így néz ki a Huawei összehajtható telefonja, februárban érkezik a mobil

Fotók: így néz ki a Huawei összehajtható telefonja, februárban érkezik a mobil

Lemondott az LMP kommunikációs igazgatója

Lemondott az LMP kommunikációs igazgatója

Ez az, ami életünk végéig fejleszthető, és nagyon megéri

Ez az, ami életünk végéig fejleszthető, és nagyon megéri

Még tovább sem jutottak X-Faktorban, már kikerült a klipjük

Még tovább sem jutottak X-Faktorban, már kikerült a klipjük