szerző:
hvg.hu

A friss Forbes-listából az is kiderül, hányszor többet keresnek a férfi színészek, mint a színésznők.

Filmekben ugyan nem nagyon szerepelt, mégis George Clooney könyvelhette el a legtöbb pénzt az elmúlt egy évben a filmszínészek között – derül ki a Forbes friss listájából. A színész leginkább azzal kaszált, hogy egymilliárd dollárért adta el tequilamárkáját, a Casamigost, ebből egyedül ő 233 millió dollárt kapott.

Az 57 éves színészt a rangsorban Dwayne Johnson követi, a Szikla bruttó 124 millió dollárt keresett 2017 júniusa és 2018 júniusa között, részben azzal, hogy gázsiján túl részesedést tudott kiharcolni a Jumanji aktuális epizódjának profitjából is.

A harmadik Robert Downey Jr., aki 81 millió dollárt szerzett – főleg a Bosszúállókban játszott szerepéért. Chris Hemsworth karrierje legjobb évét zárta 64,5 millió dolláros bevétellel – ő a Thor: Ragnarök főszerepének köszönheti az összeg jó részét.

A világ tíz legjobban fizetett színésze összesen 748,5 millió dollárt kaszált, ami a négyszerese a tíz legjobban kereső színésznő összesített gázsijának. A Forbes ezt jórészt azzal magyarázza, hogy a nőknek ritkán osztanak jövedelmező főszerepeket a legnagyobb kasszasikereknek számító szuperhősös vagy akciósorozatokban. A színésznők listájának első helyezettje, Scarlett Johansson egyébként 40,5 milliót vihetett haza az elmúlt 12 hónapban, ennél még a legjobban kereső külföldi sztár is többet keresett: Jackie Chan 45,5 millió dolláros bevételre tett szert.

(Forbes)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!