szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A teljes liga ilyen jellegű bevételének több mint fele landol ugyanis ennél a csapatnál.

A focicsapatok jegyeladásból jóval több pénz folyik be a klubok kasszájába, mint 7-8 évvel ezelőtt. Pontos számot nem lehet mondani, mert a jegyár-bevételét nem tette közzé minden csapat, de a G7 becslése szerint 2017-ben nagyjából 820 millió forint jöhetett be ilyen forrásból. Ez csapatonként átlagosan 68 millió forintot jelent, ami háromszorosa a 2010-es, és nagyjából duplája a 2011-es szintnek.

A jegyeladás teljes bevételen belüli aránya azonban így is folyamatosan csökken, hiszen időközben a nyílt és burkolt állami támogatásoknak köszönhetően az NB I. költségvetése ennél is jóval nagyobb mértékben emelkedett. Mindez jól mutatja, hogyan távolodik el egyre jobban a piaci működéstől a hazai labdarúgás, hiszen ez az egyetlen olyan forrás, ami tényleg teljes mértékben piacinak tekinthető – írja a lap. 

Ráadásul úgy tűnik, hogy a közönség tulajdonképpen kizárólag egy csapat, a Fradi mérkőzéseiért hajlandó fizetni: a teljes liga ilyen jellegű bevételének több mint fele landol ugyanis náluk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kormány közzétette, kik kapnak bértámogatást a lezárások miatt

A kormány közzétette, kik kapnak bértámogatást a lezárások miatt

Nyolcéves kislány a koronavírus csehországi áldozata

Nyolcéves kislány a koronavírus csehországi áldozata

A belga nacionalistáknak nem hiányzik a Fidesz

A belga nacionalistáknak nem hiányzik a Fidesz