szerző:
hvg.hu

Minden korábbinál közelebb kerültek az amerikai és a mexikói tárgyalófelek az új szabadkereskedelmi egyezséghez, de szorít a határidő.

Részleges megállapodásra jutott az Egyesült Államok és Mexikó az új észak-amerikai kereskedelmi egyezség tárgyalásain – írta meg a Washington Post. Amióta Donald Trump elnök lett, folyamatosan újra akarja tárgyalni az USA, Mexikó és Kanada szabadkereskedelmi szövetsége, a NAFTA alapelveit, most minden eddiginél közelebb került a megállapodás. De még mindig nincs elég közel.

A tárgyalások egyik résztvevője azt közölte: minden kulcskérdésben megállapodásra jutott a két ország. Csakhogy a helyzet nem egyszerű. Kanadát, amely öt hete már kimarad az egyeztetésekből, vissza kell ültetni a tárgyalóasztalhoz, az még bizonytalan, hogy mi történne, ha ez nem sikerülne. Az idő pedig szorít: Mexikó következő elnöke december 1-jén lép hivatalba, ő pedig valószínűleg szeretne még változtatni a szöveg részletein. Márpedig az amerikai törvények szerint ha december első napjáig meg akarják kötni a szerződést, akkor Trump legkésőbb szeptember 1-jén köteles lesz tájékoztatni a Kongresszust arról, hogy a három ország tárgyalói megállapodásra jutottak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

Itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

Tompos Kátya brutális balesetnek volt szemtanúja, keresi a sérültet

Tompos Kátya brutális balesetnek volt szemtanúja, keresi a sérültet

Simicskó István fényben szilárdítja a hazafias nevelést

Simicskó István fényben szilárdítja a hazafias nevelést

Emelt jegyár, elmaradó bemutató – ezt hozza a tao eltűnése

Emelt jegyár, elmaradó bemutató – ezt hozza a tao eltűnése

Sárga mellényes "taxisblokád", egy halottal

Sárga mellényes "taxisblokád", egy halottal

Visszavágott a Veszprém a svéd bajnoknak

Visszavágott a Veszprém a svéd bajnoknak