szerző:
hvg.hu

Az ikonikus irodaház helyére panorámás szállodát akarnak építeni.

Ahogy arról beszámoltunk, elkezdték lebontani a K&H Bank Zrt. Pozsonyi úti fiókjának az épületét, amely korábban Kommunista Ifjúsági Szövetség Központi Bizottságának (KISZ KB) adott helyet.

Az Átlátszó most arról ír, hogy a terület új tulajdonosa a miniszterelnök vejével, Tiborcz Istvánnal üzletelő török milliárdoshoz, Adnan Polathoz köthető PD Real Estate Development Kft., amely a lap szerint dunai panorámás szállodát építene az ikonikus irodaház helyére.

Az ingatlan jelenlegi tulajdonosa az egyelőre veszteséges PD Real Estate Development Kft., amelynek főtevékenysége ingatlankezelés. A cég egyik vezető tisztségviselője 2017. október vége óta Adnan Polat, egyik tulajdonosa pedig a török üzletember érdekeltsége, a HBRE International Investments B. V. A vállalkozás másik tagja a HBRE-hez hasonlóan amszterdami székhelyű Emirkerim B. V.

A HBRE korábban a Tiborczhoz köthető BDPST Zrt.-vel együtt tulajdonolta a szintén Tiborczhoz köthető AMX HS Real Estate Management Hungary Kft.-t, amelynek viszont már egyedüli tulajdonosa. Az amszterdami HBRE érdekelt volt 2015 szeptembere és 2016 márciusa között Tiborcz másik vállalkozásában, az AMX Nador House Kft.-ben (későbbi nevén a Pharaon-Kappa Kft.-ben) is. A cégnek azután lett új neve 2016 márciusában, hogy új tulajdonoshoz, a Pharaon-Omega Fejlesztési és Tanácsadó Kft.-hez került.

A Pharaon-Kappáé a József nádor téri egykori Postabank-székház, az AMX Real Estate a Rátkai Klub hatodik kerületi villáját vette meg, a harmadik BDPST-társaság pedig a TRA Real Estates Kft., amely a turai Schossberger-kastélyt szerezte meg. 

A 2016 áprilisában létrehozott PD Real Estate székhelye egyébként a Csörsz utcában van, ott, ahol a Pharaon-Kappa Kft. is megtalálható.

Az Erdogan jó barátjának mondott Adnan Polat egyébként a Galatasaray focicsapat volt elnöke, és jelen volt Orbán Viktor beiktatásakor is a parlamentben, a miniszterelnök pedig személyesen vezette körbe a milliárdost a felcsúti stadionban. A török üzletember vette meg tavaly a Közvágóhíd területét is. 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Mi az a chartreuse?

Mi az a chartreuse?

Budapesten is gyertyát gyújtottak a meggyilkolt lengyel politikus emlékére – fotók

Budapesten is gyertyát gyújtottak a meggyilkolt lengyel politikus emlékére – fotók

A Párbeszéd és a Momentum is kap állami támogatást

A Párbeszéd és a Momentum is kap állami támogatást

Német reptéri sztrájkok: nyolc budapesti járatot töröltek

Német reptéri sztrájkok: nyolc budapesti járatot töröltek

A Momentum is megkapja az állami támogatást

A Momentum is megkapja az állami támogatást

Kétszáz éves freskókat takartak le a felújítás során Orbán új munkahelyén

Kétszáz éves freskókat takartak le a felújítás során Orbán új munkahelyén