szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A NER oligarchái örülhetnek annak, amit hallottak a Parlamentben.

A hazai tulajdonú vállalatok erősödését hirdette meg Orbán Viktor negyedik kormányfői eskütétele után, amiből szerinte az ország profitálhat, szerintünk pedig jól járnak a kormányközeli oligarchák is.

Közülük többen a parlamenti páholyból hallgatták végig a beszédet, és többen felbukkanak a 100 leggazdagabb magyart felsoroló, épp az eskütétel napján kiadott idei listán is.

2. Mészáros Lőrinc és felesége. Becsült vagyonuk 280 milliárd forint

©

Az egykori gázszerelő Magyarország legnagyobb befektetőjévé lépett elő az elmúlt évben. Cégei között van az építőiparral, a turizmussal, az élelmiszeriparral foglalkozó is, de médiabirodalmával, energetikai cégeivel és az MKB-ban megvásárolt tulajdonrészével segített teljesíteni Orbán Viktor kívánságát is, hogy nőjön a szektorokban a magyar tulajdonrész 50 százalék fölé.

22. Garancsi István. Becsült vagyona 48 milliárd forint

©

A Videoton futballklub, a Market Építő Zrt., a közterületi reklámozással foglalkozó Esma Zrt., a MET energiakereskedő cég és a Garansec biztonsági cég tartozik többek között cégbirodalmába, de ő gyárt adatchipet az online pénztárgépekbe is.

78. Hernádi Zsolt. Becsült vagyona 14 milliárd forint

Világi Oszkár, a Slovnaft elnök-vezérigazgatója. Becsült vagyona 130-150 millió euró (40-46 milliárd forint)

Garancsi István, Világi Oszkár és Hernádi Zsolt
©

A Mol elnök-vezérigazgatója és az egyik legnagyobb magyar cég szlovákiai leányvállalatának, a Slovnaftnak a vezetője együtt nézte a beszédet.

Adnan Polat török oligarcha. Becsült vagyona meghaladja az 50 milliárd forintot.

©

Polatnak ingatlanügyletei voltak Tiborcz Istvánnal – és nélküle is –, a Külgazdasági és Külügyminisztérium számára kereskedőházakat nyitott, ő építheti újra a Gül baba türbéjét, napelemprojektekben is érdekelt.

Zaid Naffa jordán üzletember

©

Ugyancsak Tiborcz Istvánnal ápol jó kapcsolatokat Jordánia budapesti tiszteletbeli konzulja, aki a kilencvenes évek óta üzletel Magyarországon, és annak ellenére lehet diplomata, hogy elbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon.

Tiborcz István

©

Orbán Viktor legnagyobb lányának a férje az Elios Innovatív Zrt. alapítója, a cég a közvilágítás korszerűsítésén gazdagodott meg, Tiborcz hárommilliárdért adhatta el a cégben levő 50 százalékos részesedését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagyot csökkent az új fertőzöttek száma az Egyesült Királyságban

Nagyot csökkent az új fertőzöttek száma az Egyesült Királyságban

25 évesen adja fel karrierjét egy profi videojátékos, mert nem bírja a hüvelykujja

25 évesen adja fel karrierjét egy profi videojátékos, mert nem bírja a hüvelykujja

Súlyos buszbaleset történt Brazíliában, 21-en meghaltak

Súlyos buszbaleset történt Brazíliában, 21-en meghaltak