szerző:
hvg.hu

Vasárnap gyulladt lángra a brazil Nemzeti Múzeum Rio de Janeiróban, most egy videót tettek közzé, amelyen látszik, a múzeumépület szinte teljesen kiégett, a kiállítási tárgyak is komolyan megsérültek.

Mint megírtuk, vasárnap gyulladt lángra gyulladt vasárnap a Rio de Janeiró-i brazil Nemzeti Múzeum, már az akkori közlések szerint is várható volt, hogy a tűz a kiállított tárgyak nagy részét is felemészti, de a tragédiában senki sem sérült meg, mivel a tűz kitörésekor a múzeum már zárva volt.

A múzeumról a Twitteren kedden megosztott videóban látszik, hogy az épület szinte teljesen leégett, romokban áll, a mennyezet leszakadt, a falak is kiégtek.

Brazília egyik legrégebbi múzeuma és a kontinens egyik legfontosabb kiállítási intézménye 1892 óta működött ebben a formájában, és hatalmas geológiai, botanikai, paleontológiai és archeológiai gyűjteményt halmozott fel.

Maga az épületegyüttes 1808 és 1821 között a gyarmatosító portugál királyi család rezidenciája volt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!