szerző:
hvg.hu

Az aréna kivitelezési határidejét most módosították hetedik alkalommal. Az önkormányzat a hibák miatt nem fogadta el a kivitelezők munkáját.

Még tovább csúszik a Mol Vidi FC székesfehérvári stadionjának átadása – írja a Magyar Hang. A legutóbbi tervek szerint augusztus 30-ra kellett volna elkészülnie az arénának, a helyi önkormányzat azonban nem fogadta el a három kivitelező – a Strabag-MML, a Strabag Építő, valamint a Belfry PE Kft. – munkáját, biztonsági szempontokból kifogásokat tett, és a hibák kijavítására szólította fel a kivitelezőket.

Ezért most hetedjére is módosítják a határidőt. Kötbért – írja a lap – mégsem fizettetnek a konzorciummal, közel százmillió forinttal viszont megemelték a költségkeretet az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint. Az eredeti szerződés nettó 12,6 milliárd forintról szólt, most már viszont nettó 13,614 milliárd szerepel a megállapodásban.

A hibalistán az Mfor.hu szerint szerepel például, hogy a megtervezett kamerarendszer egyes területekre nem lát rá, most kell kialakítani a konyhai oltórendszert, a jegyértékesítési rendszer bizonyos elemeit át kell alakítani, a díszletvilágítás áttervezése miatt pedig újabb lámpatesteket kell beszerezni.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor játszhat először az Európa Ligában érdekelt csapat az újjáépült Sóstói Stadion gyepén, amíg ugyanis a hiányosságokat nem javítják ki, a minősítési eljárást sem lehet megkezdeni. Pedig ezt a Magyar és az Európai Labdarúgó-szövetségnek is teljesítenie kell.

Addig a Vidi a hazai meccseit a Ferencváros budapesti stadionjában, a Groupama Arénában játssza.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!