szerző:
hvg.hu

A nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztossá nevezték ki Lázár Jánost, de hiába gondolták sokan, ez nem jelent visszatérést számára a kormányba, írja a volt miniszter jelenlegi pozícióját is elemző írásában a csütörtöki Figyelő.

Még mindig aggasztó a statisztika a fiatalok dohányzása terén, és nem olyan számban csökken a dohányzók száma, mint ahogy azt a miniszterelnök elvárná – írja a Figyelő, majd rá is tér arra, milyen szerepet szánhat Orbán a dohányzás visszaszorításának felelősévé tett Lázár Jánossal, a dohánykereskedelmi-rendszer átalakításának (mások trafikmutyiként hivatkoznak ugyanerre a történéssorozatra) egykori élharcosának.

Noha sokan azt találgatták, ez az első lépése annak, hogy Lázár komolyabb beosztással visszatér a kormányzatba, a Figyelő szerint pozíciója egyáltalán nem jelent többet annál, mint aminek a megfogalmazás alapján tűnik,

a Miniszterelnökség volt vezetőjének csupán egy egyszemélyes titkárság jutott.

A lap azt is megemlíti, hogy eredetileg a Szeged és Hódmezővásárhely között épülő tramtrain (vasútvillamos) vonal koordinálását bízták volna rá, ami bizonyára jövedelmezőbb poszt lett volna így az önkormányzati választások közeledtével, mint a sok ellenzéki támadást kiváltó dohányzásügyi biztosos poszt – teszi hozzá a lap.

Az aktív dohányosok aránya egyébként csökkenést mutat, 2003-ban még 34%, 2009-ben 31, 2016-ban pedig 27%-ot tett ki a teljes lakosság körében, derül ki a Figyelőből.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!