szerző:
hvg.hu

Több mint másfélszer annyi személyi kölcsönt vettek föl a magyarok az idei év első felében, mint 2017-ben ugyanekkor.

Tíz éve nem vettek fel annyi személyi kölcsönt, mint idén az idei év első 7 hónapjában, derül ki a Bankráció az RTL hétfő esti híradójában bemutatott kutatásából. Majdnem 260 milliárd forintos kölcsönt vettek föl az első 7 hónapban a magyarok, egyszerre átlagosan másfél millió forintot.

Sokan így egészítik ki lakásfelújításra rendelkezésre álló összegüket, mások elektronikai cikkeket vásárolnak, vagy kölcsönből mennek el nyaralni.

A Nemzeti Bank azt javasolja, hogy ha valaki mindenképpen személyi kölcsönt akar felvenni, alaposan tájékozódjon, mert a visszafizetendő összegben több százezer forint különbség is lehet egyes bankoknál.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!