szerző:
hvg.hu/MTI

Varga Mihály szerint az ország előtt álló kihívásokra az olyan közösségekre támaszkodva adják meg a választ, mint a pesterzsébeti reformátusoké.

Varga Mihály megtalálta azt a feladatot, amit nem biztos, hogy sokan gondoltak volna, hogy egy pénzügyminiszter dolga: letette egy templom alapkövét. A miniszter a pesterzsébeti református templom alapkőletételén vett részt. Az épület a kormány és az önkormányzat támogatásával, valamint közadakozásból épül meg.

Varga arról is beszélt: egyre több jut arra is, hogy a hitélet megőrzését, támogatását szolgáló kezdeményezések mellé álljon a kormány. „Míg tőlünk nyugatra pusztulnak a keresztény templomok, eltávolítják a kereszteket az épületekről, addig nálunk új templomok épülnek” – folytatta. Ha pedig valaki számára nem volna egyértelmű, kikről kell példát venni, azt is elmondta:

az ország előtt álló kihívásokra az olyan közösségekre támaszkodva adják meg a választ, mint a pesterzsébeti reformátusoké.

A Pesterzsébet Szabó-telepi Református Egyházközség Budapest egyik legkisebb református gyülekezete. Az egyházközség 70 éve egy családi házból átalakított, korábban orvosi rendelőként használt épületben tartja rendezvényeit, a ház azonban műszaki és statikai állapota miatt hosszú távon alkalmatlan a gyülekezeti események helyszínének.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A divat ára: teszteltük az új BMW X4-et

A divat ára: teszteltük az új BMW X4-et

Halálos motorbaleset volt a XVIII. kerületben

Halálos motorbaleset volt a XVIII. kerületben

Az Audi bemutatta eddigi legkomolyabb sportautóját, egy kihegyezett R8-ast

Az Audi bemutatta eddigi legkomolyabb sportautóját, egy kihegyezett R8-ast

Ez biztos csak vicc: felfestett földutat fotózott valaki Zalában

Ez biztos csak vicc: felfestett földutat fotózott valaki Zalában

Durván elszaporodtak a pockok, vis maior helyzet van a földeken

Durván elszaporodtak a pockok, vis maior helyzet van a földeken

Pizzagitár pepperonival

Pizzagitár pepperonival