szerző:
hvg.hu

Ez a felirat, az óvatoskodó kipontozás nélkül két napja virít hatalmas betűkkel egy tekintélyes angol cég székházának a homlokzatán.

A Pimlico Plumbers központjáról van szó, amelyet utasok milliói láthatnak, akik naponta London egyik legforgalmasabb pályaudvara, a Waterloo felé közelítenek. A cég főnöke, a 64 éves Charlie Mullins négy gyermek apja, kedvenc énekese Rod Stewart, akár a Brexitet igenlő kampány egyik fő célpontja is lehetett volna. 15 évesen ott hagyta az iskolát, vízvezeték-szerelő lett, de aztán kiépített egy kisebb cégbirodalmat. Most 450 alkalmazottja van, a cég éves üzleti forgalma 40 millió font. Tehát nem egy elit egyetemet végzett, a mostanában utált elithez tartozó személyiség, akit pont a Brexitpárti kampányolók célozhattak volna meg. De Charlie Mullins nagyon jól tudja, hogy az ő biznisze a vendégmunkások nélkül lerohadna.

Azt mondta az AFP-nek, hogy a Brexit a II. világháború óta a legnagyobb katasztrófa lenne Nagy-Britannia számára. Idézte a Centre for European Reform kutatóintézet adatait, amelyek szerint már most hetente 500 millió fontos veszteség éri az országot a Brexit, és az egyre inkább megállapodás nélküli kilépés valószínűsége miatt. Charlie Mullins szerint újabb népszavazást kellene tartani, mert úgy látja: az EU-ban maradásra voksolók aránya kb. hatvan százalék lenne. És cége székházának homlokzatán addig lesz kint a nem éppen szalonképes módon megfogalmazott felirat, amíg Nagy-Britannia nem tart újabb referendumot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Tökéletes fricska a Kutyapárttól a köztévének

Tökéletes fricska a Kutyapárttól a köztévének

Chuck Norris potom pénzért turnézott Budapesten

Chuck Norris potom pénzért turnézott Budapesten

Választások, Avicii, frankfurti leves – ezekre kerestek a magyarok idén a Google-n

Választások, Avicii, frankfurti leves – ezekre kerestek a magyarok idén a Google-n

Megelőzheti a halálos baleseteket a Samsung új fejhallgatója

Megelőzheti a halálos baleseteket a Samsung új fejhallgatója

Orbán: Ez egy jó törvény, jót fog tenni a munkavállalóknak!

Orbán: Ez egy jó törvény, jót fog tenni a munkavállalóknak!

Adventi irodalmi naptár - december 13.

Adventi irodalmi naptár - december 13.