szerző:
hvg.hu

Az önkormányzat olyan alacsony összeget kínál a lebontásra ítélt házak lakóinak, amitől a hajléktalanság veszélyzónájába kerülnének.

3-3,5 millió forintot ajánlottak a Hős utcai lakótelep lakóinak a lakásukért cserébe – írja a Népszava az ott élőket segítő Kontúr Egyesület csütörtök esti kerekasztal beszélgetése alapján.

A X. kerületi Hős utcában bontásra váró két társasházban – amelyekben összesen 300 lakás van, a fele önkormányzati, a másik fele magántulajdonú – gyakori probléma például a droghasználat, vagy a szemetelés miatt a patkányok elszaporodása, a szegregátum helyére pedig az önkormányzat sportkomplexumot építene.

A Kontúr Egyesület munkatársa, Mihály Bulcsú azt mondta, ők is egyetértenek a telep felszámolásával, de úgy, hogy ne fordulhasson elő az, hogy az ott élők rosszabb helyzetbe kerülnek, mint amilyenben addig voltak. Mint mondta, a lakástulajdonosok ugyan kaptak az önkormányzattól árajánlatot, ám ezek olyan alacsony összegűek (mintegy 3–3,5 millió forint), amelyből biztos, hogy nem tudnának új lakást vásárolni, többségük a hajléktalanság veszélyzónájába kerülne. Ehelyett azt szeretnék, ha a lakhatásukért cserébe lakhatást kapnának.

A kerekasztal beszélgetésre meghívták az alpolgármestert is, ám a kerületvezetésből senki nem ment el.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A XX. kerület sem kér a túlóratörvényből

A XX. kerület sem kér a túlóratörvényből

Több mint 100 fok különbséget mértek a Föld leghidegebb és legmelegebb pontjai között

Több mint 100 fok különbséget mértek a Föld leghidegebb és legmelegebb pontjai között

Heves havas: Hóban debütált az 530 lovas Audi sportkombi

Heves havas: Hóban debütált az 530 lovas Audi sportkombi

Megérkezett a havazás az országba

Megérkezett a havazás az országba

Fejbe rúgták, majd elájult a kispadon a magyar focista

Fejbe rúgták, majd elájult a kispadon a magyar focista

Újra találkozik Trump és Kim Dzsong Un

Újra találkozik Trump és Kim Dzsong Un