szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az önkormányzat olyan alacsony összeget kínál a lebontásra ítélt házak lakóinak, amitől a hajléktalanság veszélyzónájába kerülnének.

3-3,5 millió forintot ajánlottak a Hős utcai lakótelep lakóinak a lakásukért cserébe – írja a Népszava az ott élőket segítő Kontúr Egyesület csütörtök esti kerekasztal beszélgetése alapján.

A X. kerületi Hős utcában bontásra váró két társasházban – amelyekben összesen 300 lakás van, a fele önkormányzati, a másik fele magántulajdonú – gyakori probléma például a droghasználat, vagy a szemetelés miatt a patkányok elszaporodása, a szegregátum helyére pedig az önkormányzat sportkomplexumot építene.

A Kontúr Egyesület munkatársa, Mihály Bulcsú azt mondta, ők is egyetértenek a telep felszámolásával, de úgy, hogy ne fordulhasson elő az, hogy az ott élők rosszabb helyzetbe kerülnek, mint amilyenben addig voltak. Mint mondta, a lakástulajdonosok ugyan kaptak az önkormányzattól árajánlatot, ám ezek olyan alacsony összegűek (mintegy 3–3,5 millió forint), amelyből biztos, hogy nem tudnának új lakást vásárolni, többségük a hajléktalanság veszélyzónájába kerülne. Ehelyett azt szeretnék, ha a lakhatásukért cserébe lakhatást kapnának.

A kerekasztal beszélgetésre meghívták az alpolgármestert is, ám a kerületvezetésből senki nem ment el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamvay Péter: Emberi színjáték

Hamvay Péter: Emberi színjáték

A PSZ arra kéri a kormányt, hogy mielőbb hozza nyilvánosságra a járványügyi protokollt

A PSZ arra kéri a kormányt, hogy mielőbb hozza nyilvánosságra a járványügyi protokollt

Búcsúzik a VW Touareg 421 lóerős V8-as dízelmotorja

Búcsúzik a VW Touareg 421 lóerős V8-as dízelmotorja