szerző:
hvg.hu/MTI

A járat épp indult volna Londonba, az utasok már a fedélzeten voltak, amikor a légi közlekedési hatóság emberei megjelentek a repülőtéren.

Kifizetetlen tartozás miatt a francia légiközlekedési hatóság lefoglalta a Ryanair egyik repülőgépét Bordeuax-ban – írja az MTI. A légitársaság Boeing 737-800-asa épp indult volna Londonba, a 149 utas már a fedélzeten volt, amikor a gépet lefoglalták. Az utasoknak el kellett hagynia a fedélzetet, majd pár órával később egy másik járattal tudtak csak elrepülni a célállomásra.

A Ryanair korábban állami támogatást kapott Franciaországtól arra, hogy járatot indítson Angouleme – Cognac Airportról Londonba. Az Európai Bizottság 2014-ben azonban úgy döntött, hogy a támogatás versenytorzító hatású volt, azzal az ír légitársaság versenyelőnybe került, ezért a 858 ezer eurót vissza kell fizetnie a francia államnak. A Ryanair azonban eddig nem egyenlítette ki tartozását, ezért foglalta le a Francia Polgári Repülési Hatóság (DGAC) a gépet.

A légitársaságra mostanában rájár a rúd: megírtuk, hogy az alabamai nyugdíjalap és a birminghami tűzoltók és rendőrök nyugdíjalapja súlyos pert akasztott a Ryanair elnöke, Michael O’Leary nyakába, mert szerintük személyesen ő a felelős azért, mert a légitársaság profitja nem a vártnak megfelelően alakult. Az utóbbi időben többször is sztrájkot hirdettek a Ryanair dolgozói több európai országban is, mert úgy érezték, hogy a cég alulfizeti őket.

Az ír légitársaság október elején kiadott egy figyelmeztetést befektetőnek, amely szerint az éves profit 12 százalékkal lesz alacsonyabb, mint amire korábban számítottak. A cég részvényei a profitfigyelmeztetés hatására ráadásul további 8 százalékot estek. A legnagyobb érvágást az akkori hírek szerint a sztrájk jelentette, de az üzemanyagárak is emelkedtek, ami tovább rontotta a helyzetet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Újabb aranybánya: Tiborcz üzlettársa a régészetbe is beszállna

Újabb aranybánya: Tiborcz üzlettársa a régészetbe is beszállna

A macedón kormány reméli, hogy Magyarország nem fogja rejtegetni Gruevszkit

A macedón kormány reméli, hogy Magyarország nem fogja rejtegetni Gruevszkit

Hont: Pávatánc a szakadék szélén

Hont: Pávatánc a szakadék szélén

Szuperpontos traffipaxokra állnak át az osztrákok, jön a zéro tolerancia

Szuperpontos traffipaxokra állnak át az osztrákok, jön a zéro tolerancia

Úgy volt, hogy ő védi meg Japánt – aztán kiderült, hogy sosem használt még számítógépet

Úgy volt, hogy ő védi meg Japánt – aztán kiderült, hogy sosem használt még számítógépet

Skála áruház lesz az Alexandra könyvesház helyén

Skála áruház lesz az Alexandra könyvesház helyén