szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A járat épp indult volna Londonba, az utasok már a fedélzeten voltak, amikor a légi közlekedési hatóság emberei megjelentek a repülőtéren.

Kifizetetlen tartozás miatt a francia légiközlekedési hatóság lefoglalta a Ryanair egyik repülőgépét Bordeuax-ban – írja az MTI. A légitársaság Boeing 737-800-asa épp indult volna Londonba, a 149 utas már a fedélzeten volt, amikor a gépet lefoglalták. Az utasoknak el kellett hagynia a fedélzetet, majd pár órával később egy másik járattal tudtak csak elrepülni a célállomásra.

A Ryanair korábban állami támogatást kapott Franciaországtól arra, hogy járatot indítson Angouleme – Cognac Airportról Londonba. Az Európai Bizottság 2014-ben azonban úgy döntött, hogy a támogatás versenytorzító hatású volt, azzal az ír légitársaság versenyelőnybe került, ezért a 858 ezer eurót vissza kell fizetnie a francia államnak. A Ryanair azonban eddig nem egyenlítette ki tartozását, ezért foglalta le a Francia Polgári Repülési Hatóság (DGAC) a gépet.

A légitársaságra mostanában rájár a rúd: megírtuk, hogy az alabamai nyugdíjalap és a birminghami tűzoltók és rendőrök nyugdíjalapja súlyos pert akasztott a Ryanair elnöke, Michael O’Leary nyakába, mert szerintük személyesen ő a felelős azért, mert a légitársaság profitja nem a vártnak megfelelően alakult. Az utóbbi időben többször is sztrájkot hirdettek a Ryanair dolgozói több európai országban is, mert úgy érezték, hogy a cég alulfizeti őket.

Az ír légitársaság október elején kiadott egy figyelmeztetést befektetőnek, amely szerint az éves profit 12 százalékkal lesz alacsonyabb, mint amire korábban számítottak. A cég részvényei a profitfigyelmeztetés hatására ráadásul további 8 százalékot estek. A legnagyobb érvágást az akkori hírek szerint a sztrájk jelentette, de az üzemanyagárak is emelkedtek, ami tovább rontotta a helyzetet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Durván megnő a termelői piacok ára, ha uniós pénzt adnak rá

Durván megnő a termelői piacok ára, ha uniós pénzt adnak rá

Róth Elza: Heti nemzethalál – kultúrharc a Senki Szigetén

Róth Elza: Heti nemzethalál – kultúrharc a Senki Szigetén

521 lóerő és zöld rendszám, itt a szupersportos BMW 745Le

521 lóerő és zöld rendszám, itt a szupersportos BMW 745Le