szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Legalábbis a karácsonyi üdvözlőlapon.

Alig egy nappal azután, hogy kiderült, mesés év végi jutalmat kaptak az MNB dolgozói, újabb meglepetéssel állt elő a Matolcsy György vezette jegybank: aranyrudakból kirakott fenyőfával kíván áldott karácsonyt és sikerekben gazdag új évet az MNB. 

©

A nem mindennapi üdvözletet a felügyelet sajtómunkatársai írták alá. Azért eshetett erre a választásuk, mert Magyarország néhány hónapja vett 2300 darab aranytömböt, ezzel a jegybank tízszeresére, 31,5 tonnára növelte Magyarország aranytartalékát, melynek értéke mintegy 1,24 milliárd dollár.

©

Csütörtökön számoltunk be arról, hogy egy jutalmazott dolgozó az MNB-ben átlagosan nettó 549 ezer forint jutalomban részesült, a jutalmazottak 83 százaléka nem vezető beosztású. A jegybank szerint a jutalmakról a munkáltatói jogkör gyakorlója a szakterületek vezetőinek javaslata alapján döntött. Az MNB elnöke és alelnökei, valamint a Monetáris Tanács tagjai a szokásos havi béren felül sem prémiumot, sem jutalmat nem kaptak.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy nap után kiderült az oltási rendszer hibabejelentő telefonszáma

Egy nap után kiderült az oltási rendszer hibabejelentő telefonszáma

Fucsovics döntőbe jutott a rotterdami tenisztornán

Fucsovics döntőbe jutott a rotterdami tenisztornán

Publicus: csak a Jobbik erősödött, meg az összefogás

Publicus: csak a Jobbik erősödött, meg az összefogás