szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A gyermeket nevelők számára szükséges adminisztrációt segíti - egy kicsit.

Komoly könnyebbséget hozhat a gyermekes családok számára a NAV új oldala, amelyet a Napi.hu szúrt ki. Az ANYA, vagyis az Adóelőleg-nyilatkozat alkalmazás felületén keresztül a gyerekek számától függő családi adókedvezmény, a betegeknek járó személyi kedvezményt és az első házasoknak járó támogatás is igényelhető.

A megfelelő adatok kitöltésével és a szükséges nyilatkozat megjelölésével a program elkészíti az adóelőleg-nyilatkozatokat, amelyeket az érintettek kinyomtatva átadhatnak a munkáltatónak, és el lehet menteni későbbi nyomtatás, vagy használat érdekében. A kinyomtatott nyilatkozatot csak alá kell írni. A NAV felhívja a figyelmet arra, hogy a nyilatkozatot az adóhatóság nem tárolja, így javasolják a kinyomtatást vagy letöltést.

A Napi.hu emlékeztet: az új évben a családi kedvezmény összege tovább emelkedik a kétgyermekeseknél: 2018-as 17 500-ról 20 ezer forintra gyermekenként, így összesen 40 ezer forint kedvezményre lesznek jogosultak az érintett háztartások. A betegségben szenvedőknek járó személyi kedvezmény összege havonta 7450 forint lesz.

(Napi.hu)

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mit tehet az a vendéglátóhely, amely a járvány alatt is fenntarhatóan akar működni?

Mit tehet az a vendéglátóhely, amely a járvány alatt is fenntarhatóan akar működni?

2,9 milliárdért bocsátott ki kötvényeket az Otthon Centrum

2,9 milliárdért bocsátott ki kötvényeket az Otthon Centrum

Ha irodában dolgozik, itt az ideje megtanulnia a kifejezést: szoftverrobot

Ha irodában dolgozik, itt az ideje megtanulnia a kifejezést: szoftverrobot