szerző:
hvg.hu

Az élelmiszerboltokban látványosan lelassult a forgalom növekedése, ez pedig a teljes kiskereskedelemre rosszul hatott.

Tavaly novemberben a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a naptárhatástól megtisztított adatok szerint 5,2 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit – közölte a KSH. Az év első 11 hónapja közül ez volt a leggyengébb az egy évvel korábbival összehasonlítva.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 1,7 százalékos volt a növekedés – főleg ennek a lassulása miatt volt alacsonyabb az összesített adat, mint korábban. A nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 9,1, az üzemanyag-kiskereskedelemben 5,6 százalékkal emelkedett az értékesítés.

2018 első 11 hónapjában a kiskereskedelmi forgalom összesítve 6,3 százalékkal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A csehek kétharmada a melegházasság mellett

A csehek kétharmada a melegházasság mellett

Európa-bajnok lett a miskolci fényvillamos

Európa-bajnok lett a miskolci fényvillamos

A berlini falig mentek a magyar tüntetők

A berlini falig mentek a magyar tüntetők

Farkas Flórián hosszú útja lassan elvezet a bukáshoz

Farkas Flórián hosszú útja lassan elvezet a bukáshoz

Ez volt a Dacia legszebb éve eddig

Ez volt a Dacia legszebb éve eddig

Újra árat emel a posta

Újra árat emel a posta