szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Torlódáskezelési próbát tartanak a nagyobb délkelet-angliai kikötők környékén.

79 kamion állta el az utat reggel a doveri kikötő felé tartó autópálya-szakaszon – írta meg a The Guardian. A kormány ugyanis arra kérte a sofőröket: segítsenek tesztelni, mi történne, ha a megállapodás nélküli Brexit miatt torlódások lennének a kikötők és a repülőterek környékén. A kamionok reggel egy használaton kívüli reptérről vonultak a kikötő felé, majd késő délelőtt egy másik pontján álltak meg az autópályának. A terv szerint délután a teszt harmadik szakaszában Dover belvárosa felé hajtanak.

Az, hogy nyolcvan kamion sem érkezett, jókora csalódás, a kormány legalább 150-et szeretett volna odahívni. A közlekedési szakértők szerint teljesen mindegy, mennyivel próbálkoznak, mert ha egyezség nélkül esne ki az ország az EU-ból, úgyis nagyjából tízezer kamion torlódna fel a kikötőknél.

Kent megye önkormányzata egyébként is tart az egyezség nélküli Brexittől: ha náluk torlódna fel a kontinens felé tartó forgalom, akkor úgy beállnának az utak, hogy a szemétszállítást sem lehetne megoldani, és azt sem tudná senki sem garantálni, hogy mindenki rendesen bejut az iskolába vagy a munkába.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mennyiért tenné le az autóját? Van, ahol 1,25 milliót fizetnek, ha nem használja

Mennyiért tenné le az autóját? Van, ahol 1,25 milliót fizetnek, ha nem használja

Kiemelten fontos közérdeknek minősítette a kormány a MotoGP rendezési jogának megszerzését

Kiemelten fontos közérdeknek minősítette a kormány a MotoGP rendezési jogának megszerzését

Újabb egyetem indulhat el a modellváltás felé

Újabb egyetem indulhat el a modellváltás felé