szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Index úgy tudja, hogy a pénzintézetnél egyelőre nem tapasztaltak ügyfélrohamot, így látnak esélyt a helyzet rendezésére. Fiókjuk azonban csak Budapesten marad.

Ahogy korábban megírtuk, likviditásai gondjai vannak Szemerey Tamás bankjának, az NHB Banknak, amelyhez a jegybank emiatt felügyeleti biztost rendelt ki, korlátozták a betétek kifizetését, az új hitelek kihelyezését, december 18-án pedig bankszünnapot tartottak.

Az Index most azt írja, a bank tulajdonosa és vezetése dolgozik a likviditási helyzet rendezésén, eközben folyamatos kapcsolatban van a Magyar Nemzeti Bankkal.

A lap a pénzintézet több munkatársával is beszélt, akik szerint eddig nem volt ügyfélroham, az ügyfelek viszont fennakadásokról beszéltek. Vidéki olvasók jelezték, hogy a helyi NHB-fiókokra – ilyenből országszerte 9 van – olyan feliratokat ragasztottak, amelyek szerint azok a közeljövőben bezárnak. Az Indexnél erről azt hallották, hogy ez a döntés már az MNB közbelépése előtt megszületett. Hosszabb távon csak a bank egyik budapesti, az Akadémia utcai univerzális fiókja marad meg az ügyfeleknek, illetve egy speciális fiók a Kelenhegyi úton, ahol eddig csak előzetes időpont-egyeztetés után lehetett banki ügyeket intézni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már viszik el a rendőrök az ellenzékieket Minszkben

Már viszik el a rendőrök az ellenzékieket Minszkben

Ez történt: az NSA megüzente, jobb kikapcsolni a GPS-t a telefonokon

Ez történt: az NSA megüzente, jobb kikapcsolni a GPS-t a telefonokon

Így teszi tönkre a természetet a Mauritiusnál zátonyra futott hajóból tengerbe jutott olaj

Így teszi tönkre a természetet a Mauritiusnál zátonyra futott hajóból tengerbe jutott olaj