szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökénél arra is rákérdeztek, mi a véleménye Mészáros Lőrincről.

Interjút készített Parragh Lászlával, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökével az azonnali.hu, és igen változatos témák kerültek szóba.

Parragh elmondása szerint szégyenletes mód lassacskán Románia lesz Magyarország legnagyobb vetélytársa.

Kiemelte, hogy "messzemenőkig" támogatja Palkovics László innovációügyi minisztert az MTA kutatóintézeteinek megszüntetésében, mert "az MTA-ban mindig csábulnak az alapkutatás irányába. Ott nem a kutatási eredmény fizikai megvalósítása a cél, hanem valami nagy dolog felfedezése, amire meg mint ország vagyunk picik."

Szerinte a magyar üzleti életben nem több és nem kevesebb az összefonódás – például Tiborcz István, a miniszterelnök veje személyében – mint tőlünk nyugatra vagy keletre. Orbán Viktor kormányfő magángépes reptetéséről szólva azt mondta, ez szerinte nem sokban különbözik attól, mintha valaki a saját autóján vinne el valakit a sarokig.

Arra a kérdésre, hogy kit tart az ország legtehetségesebb vállalkozójának, azt mondta, "jelenleg – túl azon, hogy szegény Demján Sándor meghalt – egyértelműen Csányi Sándort".

Mészáros Lőrincről azt mondta, nem ismeri őt,

de a piacon az a hír járja róla, hogy ami munkát elvállal, azt megcsinálja, az adót befizeti, az alvállalkozóit kifizeti, és körülveszi magát az adott területen profi szakemberekkel.

Elmondása szerint kormányzati ambíciója nincs, mert "álságos szituáció lenne, hogy mondjak le a vagyonomról, írjam át azt valaki nevére". A vagyona kapcsán pedig megjegyezte, hogy "be van vallva, csak nem nyilvános. Nekem nem kell ezt nyilvánossá tennem."

Korábban a HVG is megkérdezte Parragh Lászlót a jövedelméről, mire ő úgy válaszolt: "nem mondok számot, mert irritáló lenne".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha a kormány nem titkolná az oltásokra érkezett panaszokat, kevésbé tartanánk a keletiektől

Ha a kormány nem titkolná az oltásokra érkezett panaszokat, kevésbé tartanánk a keletiektől

Elnézést kért a kormány Ádertől, hogy ki kellett tüntetnie a rasszista megjegyzések miatt bepanaszolt szegedi professzort

Elnézést kért a kormány Ádertől, hogy ki kellett tüntetnie a rasszista megjegyzések miatt bepanaszolt szegedi professzort

Fürjes Balázs: A Fudan Egyetem budapesti campusa nem a Diákváros helyett épül meg

Fürjes Balázs: A Fudan Egyetem budapesti campusa nem a Diákváros helyett épül meg