szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az áruházlánc számos, egyszer használatos műanyag terméket vezet ki kínálatából.

Ebben az évben több egyszer használatos műanyag termék tűnik majd el az Aldik polcairól: kikerülnek a kínálatból egyebek mellett a műanyag evőeszközök, poharak, tányérok és szívószálak, és az áruházlánc a műanyag fültisztító pálcikákat is alternatív anyaggal tervezi helyettesíteni.

A látványpékséghez sem helyeznek majd ki több egyszer használatos műanyag kesztyűt: a jövő év elejétől minden üzletben az arra rendszeresített fém fogóeszközzel lehet majd elvenni a pultról a péksüteményeket.

Az intézkedések nyomán az Aldi műanyag-felhasználása a becslések szerint 2,5 tonnával csökken majd. A cég azt tervezi, hogy 2025-re a saját márkás termékeit 100 százalékban újrahasznosítható csomagolóanyagba burkolja majd, és 15 százalékkal mérsékli csomagolóanyag-felhasználását a 2020-as bázisévhez képest.

Tavaly óta a cég többször használatos dobozokat használ a zöldségek és a gyümölcsök szállítására, az idei év eleje óta pedig nem csomagolja a biobanánt. Ezzel 4 ezer tonnányi kartonpapírral és 3,5 tonnányi műanyaggal kevesebb hulladékot termel évente.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Mégis lehet majd Magyar Hangot venni az Aldiban

A kormánykritikus lap kiadója beperelte volna az üzletláncot, amiért nem árusít Magyar Hangot, de az Aldi közölte, áprilistól már fognak. Szerintük eddig is csak azért nem lehetett náluk kapni, mert ritkán egyeztetnek a lapok forgalmáról.