szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az apját ért támadások miatt visszalép vételi szándékától – jelentette be Máté Dániel.

Ahogy korábban megírtuk, 8,7 millió forintért jutott az Omszki-tó mellett egy önkormányzati lakáshoz Máté Istvánnak, a budakalászi helyhatóság képviselőjének, a vagyonhasznosítási bizottság fideszes elnökének fia.

Máté Dániel az ingatlanvásárlásról szóló sajtóhírek megjelenése után azonban bejelentette: eláll az ügylettől.

Nyilatkozatot adott ki arról, hogy törvényesen járt el, és nem írt alá semmilyen szerződést. Azzal indokolta, hogy mégsem veszi meg a lakást, mert az édesapját "támadások érték".

Korábban a Blikknek nyilatkozó ingatlanszakértő azt mondta, "óriási mázliról" van szó, hiszen 10 millió forint alatt nem lehet Budapesten és környékén lakást kapni, ráadásul – tette hozzá a lap – hónappal korábban egy ugyanilyen paraméterekkel rendelkező lakás a duplájáért 17,5 millióért kelt el pár lépcsőházzal arrébb.

Máté István szerint viszont még jól is járt az önkormányzat az eladással, ugyanis a fia "egy romot vett", és így az önkormányzatnak nem kell foglalkoznia "a soha meg nem térülő ingatlanok felújításával".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több száz lakás maradt víz nélkül Budapest XI. kerületében

Több száz lakás maradt víz nélkül Budapest XI. kerületében

Védelmet kapnak a tokaji borok Kínában

Védelmet kapnak a tokaji borok Kínában

Havazásveszélyre figyelmeztet az OMSZ, 5 centinél is több hó hullhat az északkeleti megyékben

Havazásveszélyre figyelmeztet az OMSZ, 5 centinél is több hó hullhat az északkeleti megyékben