szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A budakalászi önkormányzati képviselő fia az Omszki-tó mellett vett lakást 8,7 millióért, írta meg a Blikk.

Az önkormányzattól vásárolta a lakását annak a Máté Istvánnak a fia, aki budakalászi önkormányzatnál képviselő és a vagyonhasznosítási bizottság fideszes elnöke. Máté István írta az előterjesztést a 34 négyzetméteres lakás eladásáról és a fia vette meg az ingatlant mindössze 8,7 millióért. A lakáshoz előkert és hátsó udvar is tartozik, ráadásul Budakalászra jó a közlekedés is, a HÉV-megálló, a Megyeri-híd és az M0-ás is a közelben van.

Összehasonlításként, 3 hónappal előtte valaki ugyanígy vett egy ugyanekkora lakást az önkormányzattól ugyanabban a sorházban, árverésen. Az az ingatlan a duplájáért, 17,5 millióért kelt el.

Máté István a Blikknek azt mondta, hogy még jól is járt az önkormányzat az eladással, ugyanis a fia "egy romot vett", és így az önkormányzatnak nem kell foglalkoznia a "a soha meg nem térülő ingatlanok felújításával".

A fiam egy romot vett, még a csatornát is ki kell cserélni, a fűtés csak egy kályha volt, csak a csupasz falak maradtak meg a felújításnál. Akár 8-10 milliót is el lehet költeni rá, olyan rossz állapotban volt" -mondta a politikus. A vagyongazdaálkodási bizottság elnöke hozzátette: nem is érti, hogyan vehetett meg 3 hónappal ezelőtt valaki a duplájért egy lakást ugyanabban a sorházban.

A Blikk által megszólaltatott ingatlanos szerint "óriási mázli" ez a lakásvétel, mivel Budapesten és a környékén lehetetlen 10 millió alatt lakást találni. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
66 hónapnyi veszteség után bezárhatja a mobilos részlegét az LG

66 hónapnyi veszteség után bezárhatja a mobilos részlegét az LG

Biblia, bojkott, bálok, törés-zúzás az amerikai elnöki beiktatások történetében

Biblia, bojkott, bálok, törés-zúzás az amerikai elnöki beiktatások történetében

Ezreket bocsát el a FedEx Európában

Ezreket bocsát el a FedEx Európában