szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A klórvegyülettel szennyezett olajat még nem használták fel.

Összességében mintegy 60 ezer tonna szennyezett orosz olaj érkezhetett Magyarországra májusban a Barátság kőolajvezetéken, amiből május 20-21-én 17 700 tonna érkezett – írja a Reuters iparági forrásokra hivatkozva.

A hírügynökség azt írja, hogy a Mol egyik telepén tárolják a szennyezett olajat, amelyet nem dolgoztak fel. A Mol és az orosz Transznyeft nem kommentálta az esetet.

Az olajátvételt először áprilisban állították le, mert az európai megrendelők nem voltak hajlandók átvenni a szerves klórvegyülettel szennyezett szállítmányokat.

Ezen a héten a Mol már azt közölte, hogy ismét készen áll a kőolaj fogadására, miután megegyeztek az oroszokkal 100 000 tonna szennyezett nyersanyag tárolásáról.

A Mol a kivett szennyezett olajat újra felhasználhatóvá teszi a jövőben. A társaság különféle technológiai folyamatokkal és tiszta kőolaj hozzáadásával tisztítja meg a kivett, szennyezett olajat – írta a hír kapcsán a Portfolio.hu.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!