szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Index szerint a tárgyalások már a finisben vannak.

Hamarosan megválhat a Mátrai Erőműtől a Mészáros Lőrinc érdekeltségeit összefogó Opus Holding – írja a lap, amely szerint a tárgyalások már a végéhez közelednek, a "finisben vannak", és úgy tudják, az állami MVM lehet a vevő.

Emlékeztetnek: Magyarország második legnagyobb erőművét alig két éve vásárolta meg az Opus Global Nyrt. Az erőmű 2015-ben és 2016-ban is nyereségesen működött, ám 2017-ben és 2018-ban már 10,7, majd 4,3 milliárd forintos veszteséget termelt.

Lejtőn a Mészáros körüli tőzsdei birodalom, oligarchák feszültek egymásnak

Válságkommunikáció gyanánt küldött vészjelzést a jegybanknak Mészáros Lőrinc tőzsdei vállalata, az Opus Global, mondván: jogellenes tranzakciók történtek a részvényeivel. Szubjektív műfaj a tőzsdézés. Mi sem mutatja ezt jobban, mint Mészáros Lőrinc nagy reményű holdingjának, az Opus Globalnak a befektetői értékelése.

Az Index forrásai szerint az Opus a Tigáz gázhálózatának fele és a Titász áramhálózata után az Émász hálózatára is vevő lenne, miután sikerült túladnia az erőműn. Úgy tudni, két párhuzamos ügyletről van szó, de azok akár össze is érhetnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Európai Bizottság vizsgálja a civiltörvény miatt elutasított pécsi alapítvány ügyét

Az Európai Bizottság vizsgálja a civiltörvény miatt elutasított pécsi alapítvány ügyét

Karácsony: A városaink kifosztása nem kormányzás

Karácsony: A városaink kifosztása nem kormányzás

Közösségimédia-guruval erősít Mészáros volt médiacége

Közösségimédia-guruval erősít Mészáros volt médiacége