szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újabb állami megrendeléshez jutott a 4iG, terméktámogatást fognak nyújtani a NAV-nak.

A 4iG Nyrt. tájékoztatást tett közzé a tőzsde honlapján, amiben bejelentette, hogy egymilliárd forint (egész pontosan: 1 065 000 228 forint plusz áfa) értékű szerződést kötött a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV). A szerződés értelmében a 4iG gyártói támogatást fog nyújtani a NAV Dell-EMC gyártmányú eszközeihez.

A NAV KEF-es keretmegállapodás alatt, közbeszerzési eljárás keretében bízta meg a céget. A KEF (Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság) az állami szervek központosított beszerzéseit intézi: több céggel leszerződik valamilyen termék vagy szolgáltatás szállítására egy meghatározott, sokmilliárdos keretösszegig, az állami intézmények pedig ezután eseti igényeik alapján ezektől a cégektől rendelhetnek, amíg a keret ki nem merül.

A 4iG Mészáros Lőrinc volt jobbkeze, Jászai Gellért érdekeltségében és elnök-vezérigazgatása alatt álló informatikai cég, és dúskál az állami megrendelésekben, mióta először a felcsúti dollármilliárdos, majd tőle Jászai érdekeltségébe került. A Portfolio.hu itt összesítette, 2019 eleje óta milyen állami megrendeléseket húztak be. A vállalat egyébként épp megvásárolja a nála jóval nagyobb T-Systems informatikai céget a Magyar Telekomtól – többek közt a jegybank kötvényvásárlási programjában szerzett pénzből.

A 4iG ezúttal állami banktól húzott be milliárdos megbízást

1,2 milliárd forint (plusz áfa) értékű megbízást kapott a Budapest Banktól a Mészáros Lőrinc holdudvarához tartozó 4iG informatikai vállalat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!