szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Összesen 82,5 milliárd forintért szerződött az állami központi beszerzőcég autókereskedőkkel.

A Porsche Hungária és a Porsche Lízing kapta a legnagyobb, több mint 54 milliárd forintos megbízást azon a tenderen, amelyen összesen 82,5 milliárd forintot költ az állam gépjárművekre – írja a Népszava az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény alapján.

A pályázatokon rendre jól szereplő Porsche mellett négy másik autókereskedővel szerződött az állam milliárdos nagyságrendű autóbeszállításra, valamint szervizelésre. A Magyar Suzuki például 12 milliárdos, a Schiller Autóház 10,8 milliárdos tételben szerződött a pályázatot kiíró Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósággal (KEF).

A megrendelést 15 részre bontották járműkategóriák szerint az alsó-középkategóriás személyautóktól az egyterű terepjárókon keresztül az áruszállító haszongépjárművekig és speciális kialakítású szállítójárművekig. A keretszerződés azt jelenti, hogy a KEF alá tartozó intézményeknek igény szerint az egyes részek majdani győzteseitől kell megrendelniük a járműveiket, plusz kérhetnek azokhoz szervizcsomagot 5 évre vagy 200 ezer kilométer futásteljesítményig.

A KEF legutóbb 2017 őszén zárt le egy hasonló beszerzést, akkor 45 milliárdos keretösszegért szerződtek gépkocsi-vásárlásra a rendvédelmi és honvédelmi szervek számára. A keret nagy részét az állami autóbeszerzéseken rendszeresen jól szereplő Porsche Hungária vitte el, vastag szelet jutott még a Pappas Autónak, de a Schiller Autóháznak és a Magyar Suzukinak is leesett egy-egy kisebb rész.

Új autókat vesz az állam 82,5 milliárdért

A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság összesen 82,5 milliárd forint értékben írt ki pályázatot alsó, közép- és felső kategóriás személyautókra, egyterűekre, terepjárókra, pick-upokra, áruszállítókra, valamint szervizelésükre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb 98 áldozata van a koronavírusnak

Újabb 98 áldozata van a koronavírusnak

Tippek, ha rosszul indul a nap

Tippek, ha rosszul indul a nap

Laptop helyett: így fog kinézni az Apple 2021-es iPad Prója

Laptop helyett: így fog kinézni az Apple 2021-es iPad Prója