szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Audi-szakszervezet előállt a béremelésre vonatkozó javaslatával.

Kombinált béremelést szeretne a győri Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) – közölte a testület a Portfolio.hu-val.

Azt írták, alapvetően százalékos mértékű, de az alacsonyabb bérrel rendelkező munkatársaik számára kedvezőbb garantált fix összegű alapbéremelést jelentene ez. Egészen pontosan azt, hogy 2020. április 1-jétől legyen 12 százalékos, de minimum 60 ezer forintos alapbéremelés, egy évvel később pedig 11 százalékos, de minimum 65 ezer forintos.

A javaslatban az is benne van, hogy az alapbéremelések mértékével emelkedjenek az alsó és a felső sávhatárok is.

A szakszervezet fokozatosan emelkedő Lojalitás bónuszt is szeretne: az Audi Hungarianál munkaviszonyban eltöltött 5. évtől havonta 6 ezer forintról induljon a juttatás, majd ezt követően minden évben 3 ezer forintos lépcsőkkel emelkedjen az összeg. Ezen túl szerintük a korábbi alapbéresítést folytatni kell, ezért az AHFSZ javaslata, hogy a mozgóbérből további 4 százalék kerüljön alapbéresítésre.

Elképzeléseik között szerepel az is, hogy az elkövetkező két évben, vagyis 2020-ban és 2021-ben 200-200 ezer forintot kapjanak a dolgozók egyszeri kifizetésként. A választható béren kívüli juttatások mértékét pedig 2021-ben 460 ezer, 2022-ben pedig 510 ezer forintban képzelik el.

Szeretnének foglalkoztatási garanciát is, szerintük a munkatársak hosszú távú foglalkoztatásának biztonsága elengedhetetlen. Az autóipart, illetve a Volkswagen-konszernt és ezen belül az Audi Hungariát érintő változások miatt, még a munkáltatónak is fontos küldetése kell hogy legyen a vállalat jövőképességének megőrzése, amit csak motivált, megbecsült és a munkahelyeiket biztonságban tudó munkavállalókkal lehetséges elérni – írja a szakszervezet.

A bértárgyalások első fordulóját január 30-án tartják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Autó

Brutális megszorításra készül az Audi

Az Audi 15 milliárd eurós (5025 milliárd forint) költségcsökkentési programot hajt végre 2022-ig - mondta a német autógyártó társaság vezetője a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak (FAZ). A lap keddi összeállítása szerint a megszorítások főleg a vállalat két hazai gyárát érinthetik.

Megvannak az ötös lottó nyerőszámai

Megvannak az ötös lottó nyerőszámai

Viperával akart emberkedni a lengyel sofőr, de nagyon beégett – videó

Viperával akart emberkedni a lengyel sofőr, de nagyon beégett – videó

Alig 150 kilométeres hatótávú Model 3-ast is árul a Tesla

Alig 150 kilométeres hatótávú Model 3-ast is árul a Tesla