szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Aggódhatnak a már folyamatban lévő babaváró hitelek és ingatlanfedezetű kölcsönök igénylői is.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Jelentősen szigorítja a lakossági hitelhez jutás feltételeit az OTP Bank a péntektől befogadott hiteligénylések esetén – értesült a Bank360.hu. Mint írják, emiatt a már folyamatban lévő babaváró, illetve ingatlanfedezetű hitelek iránti kérelmeket is elutasíthatják.

A hiteligényléshez szükséges minimum jövedelmet a pénzintézet a jelzáloghiteleknél és a babaváró hitelnél egységesen 25 ezer forinttal emelte, 100 ezer forintra. Az áruhitelek esetében 40 ezerről 75 ezer forintra nőtt az elvárt minimum jövedelem.

A bank emellett kizárta az elfogadott források közül a napidíjat, az osztalékot, a külföldről származó jövedelmet – a nyugdíjat kivéve –, illetve a bérleti díjat. Ingatlanhitelek esetében további szigorítás, hogy nem fogadható el határozott idejű munkaviszony. Ugyanez a helyzet a babaváró hitel igénylésénél is, kivéve, ha az igénylő honvédségi vagy magyar minisztériumi alkalmazott.

Kérdés, hogy milyen feltételekkel kínálják majd a bankok azokat a fogyasztási hiteleket, amelyek teljes hiteldíjmutatóját a hét közepi rendeletében 5,9 százalékban maximálta a kormány, hiszen csak nagyon alacsony kockázati költség mellett tudnak ilyen olcsón hitelezni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG hvg360

Őket kellene megmentenie a kormánynak – az akcióterv első része ehhez kevés

Átmeneti járulékkedvezményt, ideiglenes hiteltörlesztési kedvezményt ad a kormány néhány ágazatnak a járvány miatt megborult gazdaság megmentése érdekében. Az ezekben dolgozókat és másokat is kérdeztünk, mennyi esélyt adnak maguknak a túléléshez. A legtöbben más gondokról beszéltek, mint amelyek megoldásához most hozzáfogott a kormány.

Nyugdíjakat sikkasztott egy postás, aztán újabb sikkasztással próbálta pótolni a pénzt

Nyugdíjakat sikkasztott egy postás, aztán újabb sikkasztással próbálta pótolni a pénzt

Az indiai koronavírus-mutáns Angliában is terjed, de még nem tudni, mennyire veszélyes

Az indiai koronavírus-mutáns Angliában is terjed, de még nem tudni, mennyire veszélyes

Szerencsen új üzleti lehetőségeket látnak a csokiimádó Gombóc Artúrban

Szerencsen új üzleti lehetőségeket látnak a csokiimádó Gombóc Artúrban