szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szepesi Balázs a Mathias Corvinus Collegiumban folytatja.

Palkovics László miniszter javaslatára július 14-ei hatállyal felmentették tisztségéből az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkárát, derült ki a Magyar Közlönyből.*

Szepesi Balázs helyét július 15-től Dobos Balázs veszi át.

Szepesi Balázs 1999-ben diplomázott a CEU-n, 2007-ben ugyanott PhD-t szerzett. 2010 és 2012 között a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkári titkárságvezetője volt, feladata a parlamenti és gazdaságstratégiai államtitkárság stratégiaalkotási, elemzési tevékenységének irányítása volt. Az Index emlékeztet, hogy Szepesi pár hónapja indította el a Magyar multi nevű programot, ami elvileg az egész kkv-stratégiánk "zászlóshajója" lesz, ezek szerint már nem Szepesi vezetésével.

Azóta az is kiderült, a helyettes államtitkár hol folytatja: a portfolio.hu szúrta ki, hogy Szepesi Balázs a Mathias Corvinus Collegiumban dolgozik majd. Az intézmény honlapján megjelent közlemény szerint az MCC Kárpát-medencében folytatott tevékenységének kiterjesztése céljából folyamatosan bővíti a szakmai munkában közreműködők körét és örülnek annak, hogy korábbi oktatójuk elfogadta a vezetőség felkérését, és a 2020/2021-es tanévtől oktatói és kutatói feladatokat lát el a Collegiumban.

*Korábbi cikkünkben tévesen azt írtuk, hogy Szepesi Balázst menesztették. György László az ITM államtitkára Facebook oldalán is jelezte, hogy a felek egyetértésével került sor a változásra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Te nem vagy Zlatan, ne hívd ki magad ellen a vírust!

Te nem vagy Zlatan, ne hívd ki magad ellen a vírust!

Szabadságvesztést kért az ügyészség a balatonakali nádirtókra

Szabadságvesztést kért az ügyészség a balatonakali nádirtókra

Egy sötét lyuk maradt az osztrák szélsőjobb újabb pofonba beleszaladó ex-vezérének

Egy sötét lyuk maradt az osztrák szélsőjobb újabb pofonba beleszaladó ex-vezérének