szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Palkovics László még 75 ezer beragadt diplomáról beszélt áprilisban, de júniusra csak az átvett dokumentumok száma eléri a 81 ezret.

Már több mint százezer új diplomást hozott a nyelvvizsgamentesség – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Emlékeztettek: a gazdaságvédelmi akcióterv első intézkedései között szerepelt, hogy akik augusztus 31-ig záróvizsgát tettek vagy tesznek, a korábban feltételül szabott nyelvvizsgák megszerzése nélkül is megkaphatják a diplomájukat.

Az intézkedésnek köszönhetően kiállított diplomák közül 81 ezret már át is vettek.

Pontos számot eddig nem árultak el arról, hogy hány diploma ragadt be, amióta a kormány kötelezővé tette a nyelvvizsga megszerzését. A gazdaságvédelmi intézkedésről beszélve Palkovics László innovációs miniszter ennél lényegesen alacsonyabb, 75 ezres számot mondott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elek István: Vidnyánszky, a politikus

Elek István: Vidnyánszky, a politikus

Jön az új otthonteremtési program, a gyemektelenek is reménykedhetnek

Jön az új otthonteremtési program, a gyemektelenek is reménykedhetnek

Betiltatná az Apple óráit egy szabadalmi troll

Betiltatná az Apple óráit egy szabadalmi troll