szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bajáki Edét vélhetően azért vették őrizetbe, mert az egyik cégnél nem teljesítették a 7 milliárdos állami támogatásért cserébe vállaltakat.

Kedd hajnalban őrizetbe vette a NAV a kerekegyházi élelmiszeripari cégcsoport irányítóját és tulajdonosát, Bajáki Edét – értesült a 24.hu több forrásból. A NAV munkatársai ezután kedd reggel megjelentek a cégcsoport telephelyén is, ahol iratokat szedtek össze, számítógépeket gyűjtöttek be, IT-mentéseket végeztek, benéztek a raktárakba, irodákba. A razzia szerdán folytatódott.

Bajáki Edével együtt még három ember őrizetbe került, letartóztatásukról a bíróság dönt. A lap elérte Bajáki ügyvédjét, aki azt mondta, védence ártatlannak tartja magát, és tanulmányozzák a megkapott iratokat. A NAV mindössze annyit közölt, "folyamatban lévő ügyről nem hozhat nyilvánosságra részleteket."

A 24.hu korábban írt a cégcsoport ügyeiről is. Az egyik ilyen az volt, amikor a Gladiolus Kft. a koronavírus-járvány kitörésekor hatástalan kézfertőtlenítőket terített, amelyeket végül a megyei tiszti főorvos kivonatott a forgalomból, majd a NAV razziát tartott a raktárnál. Továbbá veszélyes baktériumot tartalmazott az a Hírös ásványvíz, amiből több ezer palackot a cégcsoport másik tagja, a Hírös-Vitál Zrt. az Országos Vérellátó Szolgálathoz is szállított.

A lap úgy tudja, az adóhatóság a Hírös-Vitálra koncentrál. A cég ugyanis 2017-ben bő 7 milliárd forintos állami támogatást kapott egy élelmiszeripari feldolgozóüzem építésére a kerekegyházi telepen.

A vizsgálat vélhetően azért indult, mert több száz dolgozó foglalkoztatását vállalta a cég, amit eddig nem teljesített. A kerekegyházi telephely befőttrészlege több mint egy éve áll, az ásványvíz-palackozás is leállt, és lekvárt is csak kisüzemi mértékben készítenek.

A 24.hu cikke arra is kitér, hogy az állami támogatást csarnokokra és technológiára, gépsorokra kapta a cég, amelyeket forrásaik szerint használtan vehettek meg Kínából.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Teljesült az álom, 25 év után újra BL-főtáblán a Fradi

Teljesült az álom, 25 év után újra BL-főtáblán a Fradi

A nemrég elhunyt Chadwick Bosemanről újabb szívmelengető történet derült ki

A nemrég elhunyt Chadwick Bosemanről újabb szívmelengető történet derült ki

Tavasszal elemi ijedség fogott el mindenkit, mostanra megjelent a ráció – így változtunk meg a járvány alatt

Tavasszal elemi ijedség fogott el mindenkit, mostanra megjelent a ráció – így változtunk meg a járvány alatt