szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Magyar Nemzeti Bank már két éve fellépett a pozsonyi székhelyű biztosítóval szemben.

Ideiglenes intézkedésként 2020. szeptember 11-től felfüggesztette a szlovák nemzeti bank (Národná banka Slovenska, NBS) a pozsonyi székhelyű, Magyarországon határon átnyúló szolgáltatóként jelen lévő NOVIS Biztosító termékeinek terjesztését, közölte a szlovák jegybank. A felfüggesztés a biztosító működésének valamennyi tagállamát érinti.

A közleményben azt írják, hogy a döntésre az Európai Biztosítás- és Foglalkoztatóinyugdíj-hatóság (EIOPA) és az NBS a biztosítónál idén március óta végzett, több országra kiterjedő közös ellenőrzése kapcsán került sor, e folyamat még nem zárult le.

A Magyar Nemzeti Bank fogyasztóvédelmi szabálytalanságok miatt már korábban, 2018. július 4-én felfüggesztette, majd 2019. július 11-én megtiltotta a NOVIS Biztosító több, befektetési egységekhez kötött élet- és nyugdíjbiztosításának hazai értékesítését, így az tavaly óta nem kínál új termékeket Magyarországon.

Az MNB folyamatosan egyeztet az NBS-val, az EIOPA-val, illetve a társaság működése kapcsán érintett egyéb európai pénzügyi felügyeletekkel a NOVIS Biztosító kapcsán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bejárta a világot a kéz nélkül snookerező férfi története

Bejárta a világot a kéz nélkül snookerező férfi története

Kiderült, hol tárolja a magyar kormány a lélegeztetőgépeket

Kiderült, hol tárolja a magyar kormány a lélegeztetőgépeket

Étteremmé alakított repülők, sehová sem tartó járatok: így küszködik a légiipar

Étteremmé alakított repülők, sehová sem tartó járatok: így küszködik a légiipar