szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Augusztusban és szeptemberben is 21-21 ezerrel csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint.

Harmadik hónapja csökken a nyilvántartott álláskeresők száma, de ezzel egy időben még mindig sokan veszítik el az állásukat. Júliusban 11 ezerrel, augusztusban és szeptemberben 21-21 ezerrel lett kevesebb regisztrált álláskereső. Ezzel párhuzamosan júliusban 38 ezer, szeptemberben pedig 46 ezer került be a nyilvántartásba, azaz veszítették el az állásukat. Ebben a hónapban 323,4 ezer fő szerepel a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatbázisában álláskeresőként, ami még mindig 60 ezerrel több a februárban regisztrált adatoknál.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat minden hónap 20-a körül adta ki az előző havi adatokat, most eltért ettől a gyakorlattól, és az augusztusi adatokat egy hetes késéssel, míg a szeptemberieket három héttel korábban közölte.

A KSH nemrégen a foglalkoztatásról közölt adatai szerint júliusban már majdnem 20 ezerrel többen voltak állásban, mint a tavaszi mélypont idején, és most augusztusra újabb 53 ezer fő állt munkába. Így a tavaly augusztusi adatokhoz képest „csak” 18 ezerrel dolgoznak kevesebben, 4,5 millió foglalkoztatott van jelenleg a KSH legfrissebb jelentése szerint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Véres vízharcok dúlnak Amerikában – ilyen lesz a jövő

Véres vízharcok dúlnak Amerikában – ilyen lesz a jövő

Életbe lépett az éjszakai kijárási tilalom a francia nagyvárosokban

Életbe lépett az éjszakai kijárási tilalom a francia nagyvárosokban

Míg a PCR-tesztekről megy a vita, fontos változások kezdődtek a magyarországi koronavírus-szűrésben

Míg a PCR-tesztekről megy a vita, fontos változások kezdődtek a magyarországi koronavírus-szűrésben