szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Paul Milgrom valószínűleg örökre meg fogja őrizni a kaputelefonja videófelvételét arról, ahogy a vele egy utcában lakó munkatársa dörömböl az ajtaján, hogy Nobel-díjasok lettek.

Paul Milgrom és Robert Wilson még az 1970-es években kezdtek el együtt dolgozni, amikor a játékelmélettel foglalkozó egyetemi oktató Wilson a fiatal hallgató, Milgrom doktori témavezetője lett. Ez után még évtizedekig dolgoztak együtt, hétfőn pedig eljutottak a pályájuk csúcsára: az árveréselméletek megújításáért elnyerték a közgazdasági Nobel-díjat.

Mivel mindketten Kaliforniában élnek, az, hogy közép-európai idő szerint percekkel dél előtt hirdették ki a Nobel-díj győztesét, azt jelentette, hogy náluk hajnal három óra előtt pár perccel jártak ekkor. Wilsont azonnal el is árasztották a gratulációk, Milgrom azonban éjszakára lenémította a telefonját. Még jó, hogy ők ketten egy utcában laknak – Wilson gyorsan felöltözött és átrohant szólni, hogy Nobel-díjasok lettek. Az egészet pedig felvette Milgrom videós kaputelefonja

Elég jó hír

– kommentálta Milgrom a Reutersnek azt, hogy az éjszaka közepén ezért kellett felébrednie.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Negyvenhárom koronavírusos beteg halt meg kedden

Negyvenhárom koronavírusos beteg halt meg kedden

Csupa régi ruhából készített új kollekciót egy olasz luxusmárka

Csupa régi ruhából készített új kollekciót egy olasz luxusmárka

Marabu FékNyúz: A megoldás

Marabu FékNyúz: A megoldás