szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A következő szint már a 370 lehet.

Átlépte a forint euróval szembeni árfolyama a 365-ös szintet október 15-én délelőtt 10 után.

A forint árfolyama október 12-e óta gyengül, a 356-os szintről indult, majd jött a 357, egy nagyobb ugrással a 361 október 14-én, aztán a 363. Az árfolyam utoljára szeptember végén járt 365 fölött.

A régiós devizák mind gyengültek az elmúlt napokban, elsősorban a dollár erősödése miatt, de ahogy korábban, a forint ismét alulteljesít a térségben.

A forint árfolyamában a jegybank október 15-ei egyhetes betéti tendere okoz bizonytalanságot, itt dől el, hogy a bankok milyen kamattal parkoltathatják a pénzüket a jegybankban. Szeptember végén a jegybank 0,15 százalékponttal 0,75 százalékra emelte az egyhetes betét kamatát, ezzel gyakorlatilag suba alatt kamatemelést hajtott végre, bár a 0,6 százalékos alapkamathoz korábban nem nyúlt, az egyhetes betét kamatának változtatásáról pedig a jegybanki vezetők nem beszéltek, pedig lett volna rá lehetőségük.

Farkas Zoltán: Titokban emelt kamatot a jegybank, avagy az elárult közönség

Már a jegybank se vár gyors gazdasági talpra állást: 2020-ban recesszió lesz, a vállalkozások elkezdenek leépíteni, a háztartások reáljövedelme csökken, 2022-ig marad a magas infláció - derül ki a most kiadott prognózisból. Az árak még jobban elszállhatnak, ha a forint a vártnál jobban gyengül, a gazdaság még lassabban állhat helyre, ha a járvány újabb mélypontot okoz.


FÉLMILLIÓ FORINTOT IS MEGTAKARÍTHAT EGY KÉTMILLIÓ FORINTOS HITELEN

THM-plafon ide vagy oda, havonta több ezer forintot is spórolhat, ha megfontoltan választ személyi kölcsönt. A hvg.hu és a Bank360 Személy Kölcsön Kalkulátorával könnyedén, mindössze néhány kattintással összahasonlíthatja különböző bankok ajánlatait. Ha kétmillió forintot igényel 72 hónapra, akkor egy kedvező kölcsön kiválasztásával akár félmillió forintot is spórolhat a hitel teljes futamideje alatt. Ide kattintva szabadon kalkulálhat, akár magasabb összegre vagy rövidebb futamidőre is összehasonlíthatja az ajánlatokat. Ha meglévő hitelét rendezné egy adósságrendező személyi kölcsönnel, akkor kattintson ide, ha pedig autóvásáráshoz keres kölcsönt, akkor pedig ide!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kovács András Péter figyelmeztet: átverés terjed a Facebookon, ne dőljön be neki

Kovács András Péter figyelmeztet: átverés terjed a Facebookon, ne dőljön be neki

Agüero lekezelően megragadta az asszisztensnő vállát, mégsem büntetik meg

Agüero lekezelően megragadta az asszisztensnő vállát, mégsem büntetik meg

Amerika 48 államában rohamosan emelkedik a fertőzöttek száma

Amerika 48 államában rohamosan emelkedik a fertőzöttek száma