szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A főpolgármester azt mondja, a kormány ahhoz a pénzhez sem engedi őket hozzáférni, amit az uniótól kapnának.

Budapest legnagyobb zöld járműfejlesztését akarja a kormány megakadályozni - írta Karácsony Gergely főpolgármester pénteken Facebookon.

A polgármester szerint a fejlesztés több mint 1,5 millió budapestit tizenkilenc kerületben közvetlenül, közvetetten pedig 3 millió embert érintene. "Ez az a terv, amit a kormány meg akar akadályozni. Megígérték rá a pénzt, de - ismét - megszegték a szavukat" - mondta Karácsony.

A polgármester elmondta, Budapest vezetése ezek után visszatérítendő európai forrásokat szerzett, ami miatt a kormánytól már csak egy aláírás kéne, de állítása szerint ezt is megtagadják.

Nem hagyjuk, hogy kicsinyes hatalmi szándékok miatt a kormány szembe menjen a budapestiek érdekeivel. Ha kell, elmegyünk a falig, ha kell, azon túl is"

- szögezte le a főpolgármester.

Karácsony azt mondta, hogy alacsony padlós villamosok és elektromos buszok, tehát vezeték nélküli új generációs trolik beszerzése a cél. Ilyenek érkeznének Kispestre, Pestszentlőrincre, Budafokra, Újbudára, Hűvösvölgybe, Angyalföldre, Újpestre, Újpalotára, Kőbányára, Józsefvárosba, Ferencvárosba, Kispestre és Pesterzsébetre is.

Több mint 1 millió 500 ezer budapestit tizenkilenc kerületben közvetlenül, közvetetten pedig 3 millió embert a...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. október 30., péntek

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!