szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Átírják a nemzetközi online vásárlás adó- és vámszabályait. A változás az idei karácsonyi szezont még nem érinti.

Hamarosan elfogadhatják a parlamentben a 2021-es adótörvényeket. A legtöbbször ez a csomag a kisadózás szabályváltozásai miatt került be a hírekbe, a Deloitte viszont most egy egészen más részletére hívta fel a figyelmet: a webáruházak is új áfaszabályokat tanulhatnak.

Ez nem magyar ötlet, az uniós szabályokat kell most átültetni a magyar jogba. Így

2021. július 1-jétől, ha magánszemély vásárol külföldről terméket, akkor az áfakulcsa szinte minden esetben annak az országnak az általános forgalmi adója lesz, amelyben a vevő lakik.

Egész pontosan akkor kell ezt a szabályt alkalmazni, ha a webáruház EU-n belüli értékesítéseinek értéke az aktuális és az előző évben több, mint 10 ezer euró.

Az EU-n kívülről rendelt termékekre most 22 euró, azaz nagyjából 7700 forint alatt sem vámot, sem áfát nem kell fizetni. Jövő júliustól ez megszűnik, minden termékre adót kell majd fizetni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megvan Dárdai Pál első győzelme

Megvan Dárdai Pál első győzelme

7 ezernél több új fertőzöttet találtak, elhunyt 146 beteg

7 ezernél több új fertőzöttet találtak, elhunyt 146 beteg

Vidnyánszky is tagja volt a bizottságnak, amely Vidnyánszky színészét javasolta igazgatónak

Vidnyánszky is tagja volt a bizottságnak, amely Vidnyánszky színészét javasolta igazgatónak