szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A paralimpiai éremért mostantól az olimpiai éremért járó pénzjutalom fele jár, de a sakkozókra és a nem olimpiai sportágak versenyzőire is gondoltak.

A paralimpikonok, a nem olimpiai sportágak versenyzői, és a sakkozók pénzdíjairól adott ki a kormány egy rendeletet. A késő esti Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint a paralimpiai aranyéremért az eddigi 17,5 helyett 25 millió forint jár, az ezüstéremért 12,5 millió helyett 17,85 millió forint, a bronzéremért pedig 10 millió forint helyett 14,25 millió. Vagyis mostantól a paralimpiai érem az olimpiai érem pénzdíjának felét éri.

A jutalmazottak listáján eddig nem szerepeltek a sakkolimpia versenyzői, valamint a Világjátékok Nemzetközi Szövetségének világjátékán – azaz a nem olimpiai sportágak egyik legnagyobb versenyén – szereplők. Most ők is felkerültek a támogatottak közé, a paralimpikonokkal megegyező pénzdíjazással.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több Alaptörvény-sértést talált az Ab a 2019-es köznevelési törvénymódosításban

Több Alaptörvény-sértést talált az Ab a 2019-es köznevelési törvénymódosításban

Meglettek Lady Gaga elrabolt kutyái

Meglettek Lady Gaga elrabolt kutyái

"Sárkány ellen sárkányfű" - mondta Orbán, mielőtt megkapta a vakcinát

"Sárkány ellen sárkányfű" - mondta Orbán, mielőtt megkapta a vakcinát