szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mészáros József egy pár soros e-mailben tájékoztatta a kollégákat arról, hogy távozik.

Néhány soros levélben köszönt el munkatársaitól szerdán délután Mészáros József, a Magyar Államkincstár (MÁK) 2017-ben kinevezett vezetője – írta a Népszava. A lap szerint Mészáros távozásának híre meglepetést keltett a kincstári dolgozók körében.

Mészáros József 2010 óta vezette az Országos Nyugdíjfolyósítási Főigazgatóságot (ONYF), majd a nyugdíjfolyósító és az államkincstár integrálása után 2017-től került a közös szervezet élére.

A Népszava arról is ír, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter a Magyar Államkincstár stratégiai megújításának és hatékonyabb működésének elősegítéséért felelős miniszteri biztost nevezett ki a MÁK-hoz, a miniszteri biztos pedig közvetlenül a pénzügyminiszternek volt az alárendeltje.

A napilap hozzáteszi, hogy “folyosói pletykák” szerint Mészáros távozásában szerepet játszhatott, hogy a MÁK-ban egyfajta kettős vezetés alakult ki az elmúlt hónapokban. Az érintett az elköszönő levelében ugyanakkor megbízatása végéről írt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Valami nem stimmel az államkincstár egyik szolgáltatásánál

Október 4-én délelőtt még mindig a papíron október 3-a hajnalig tartó karbantartásra figyelmeztető üzenet fogadta a WebKincstár szolgáltatás ügyfeleit. Később az üzenetet módosították, a karbantartás e szerint október 5-e reggelig tart.

CEU: Nem tesszük ki magunkat újra egyetlen ember és rezsimje politikai szeszélyeinek

CEU: Nem tesszük ki magunkat újra egyetlen ember és rezsimje politikai szeszélyeinek

A Bush–Obama-barátságot még mindig nem érti sok amerikai

A Bush–Obama-barátságot még mindig nem érti sok amerikai

Eltűnt egy indonéz tengeralattjáró

Eltűnt egy indonéz tengeralattjáró